0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2019 Cuma 14:03:00 - Güncelleme:20 Eylül 2019 Cuma 16:41:00

MİT ve TSK'dan ortak operasyon! PKK'nın istihbaratçısı Mehmet Bayden etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında yer alan Zinar Şiyar Adıyaman kod adlı Mehmet Bayden etkisiz hale getirildi

TSK ve MİT'in koordineli çalışması sonucu 16 Eylül 2019'da Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında en az 15 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

TSK ve MİT'in koordineli çalışması sonucu 16 Eylül'de Irak'ın kuzeyi Gara bölgesine yapılan hava harekatında en az 15 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) koordineli çalışması sonucu 16 Eylül'de Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine icra edilen hava harekatında 3 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Yapılan çalışma neticesinde hava harekatında en az 15 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği kaydedildi.

PKKnın sözde istihbarat yapılanmasına darbe

 

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ortak operasyonuyla Irak'ın kuzeyindeki Gara belgesinde etkisiz hale getirilen 3 PKK'lıdan birinin Zinar Şiyar Adıyaman kod adlı Mehmet Bayden olduğu tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre, 16 Eylül 2019'da düzenlenen ortak operasyonda, Gara bölgesinde etkisiz hale getirilen 3 PKK terör örgütü mensubundan birinin PKK/KCK'nın sözde istihbarat yapılanması NLP bünyesinde üst düzeyde faaliyet gösteren Zinar Şiyar Adıyaman kod adlı Mehmet Bayden olduğu belirlendi.

Hakkında mahkeme tarafından yakalama ve tutuklama kararı bulunan Mehmet Bayden'in bölücü terör örgütüne 1990'lı yılların başında katıldığı, bir dönem PKK Merkez Karargahı maliye sorumluluğu ile PKK/HPG'nin sözde Gare alanı maliye, aktarım ve lojistik sorumluluğunu yürüttüğü öğrenildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX