0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2017 Cuma 02:00:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2017 Cuma 02:04:00

13 gün sonra ilk namaz

İsrail, Mescid-i Aksa girişindeki metal dedektörlerin ardından demir bariyerleri de kaldırdı. On binlerce Filistinli 13 gün sonra ilk kez mescide girerek namaz kıldı. İşgalci güçler ise Müslümanlara saldırarak yine terör estirdi.  

Mescid-i Aksa'ya yönelik temmuz ayının başından bu yana 110 saldırı ve ihlalde bulunulmuştu. Mescidin girişine, metal dedektörler, demir bariyerler ve güvenlik kameraları yerleştirilmişti. 50 yaş altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesi de yasaklanmıştı. İsrail, İslam dünyasından gelen tepkiler üzerine göstermelik geri adım atmış ve metal dedektörleri kaldırıp yerine el dedektörleriyle güvenlik taramasına başlamıştı. Metal dedektörleri söken polis, kapılarda kalan demir bariyerleri de kaldırdı. 


Aksa’ya dönme kararı alındı 
İşgal güçlerinin, Mescid-i Aksa'nın çevresindeki kısıtlamaları kaldırmasının ardından Filistin'de Müslüman liderler yeniden Aksa'ya dönme kararı aldı. Müslümanlar, Kudüs alimlerinin çağrısı üzerine ikindi namazı için Harem-i Şerif'e akın etti. Abluka hafifletilmiş olsa da İsrail’in, işgalci tavrı sürdü. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın Hutta Kapısı'nda Müslümanlara müdahale etti, yaşanan arbedede yaralananlar oldu. 


14 Temmuz’dan sonra ilk kez 
Bir süre sonra Filistinlilerin yoğun çabasıyla Mescid-i Aksa'nın tüm kapıları açıldı. İsrail'in geri adım atmasının ardından tekbirler ve özgürlük sloganlarıyla kutsal mabede giren on binlerce Müslümanlar, 14 Temmuz'dan bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'ya girebilmenin sevincini yaşadı. 


Filistinliler zafer dedi 
Gazze'deki Filistinli grup ve kuruluşlar, İsrail'in 14 Temmuz'dan bu yana Mescid-i Aksa'ya uyguladığı ihlaller ve icraatlarına son vermesinin Filistin halkının zaferi olduğunu belirtti. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Aksa'da son yaşananların zaferin parlak sayfalarından biri ve işgalin Kudüs ve Aksa'daki yenilgisinin başlangıcı olduğunu belirterek, “Filistin ve Kudüs halkı, Mescid-i Aksa ile Müslüman ve Hristiyanların kutsallarının koruyucusu olduğunu kanıtladı” ifadesini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX