0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2017 Pazartesi 08:27:00 - Güncelleme:20 Mart 2017 Pazartesi 08:29:00

AB Komisyon Başkanı Juncker: İdam gelirse üyelik görüşmeleri biter

Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’de idamın yeniden getirilmesinin, AB açısından kırmızı çizgi olduğunu, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söyledi. Haftalık Bild am Sonntag gazetesine konuşan Juncker, toplantı krizi, tutuklu gazeteciler, Avrupa’daki Türkler, Geri Kabul anlaşması ve Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa ülkelerine dönük Nazi kıyaslamalarının kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Jucker, “AB’ye girmek isteyen bir ülkenin Cumhurbaşkanın, Nazi zulmüne uğrayanları suçlaması kabul edilemez. Erdoğan’ın sözleri Nasyonal Sosyalistler ve faşistlerin yaptıklarını önemsiz gibi gösteriyor” diye konuştu. Juncker, Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan toplantı krizi esnasında Hollanda’nın giriş yasağı koymasını ise,” Bu tepki doğruydu” diye değerlendirdi.

 

Jucker, AB çapında giriş yasakları gerekip gerekmediği yönündeki bir soruya, “AB kendi sorumluluk alanıyla kendisini sınırlamalı. Bunun dışındaki konular üye ülkelerin sorumluluk alanına girer. Her ülke Türk siyasilerin seçim çalışması yapmasına kendisi karar vermeli” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX