0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 12:13:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 12:33:00

ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan Afganistan'da

ABD Savunma Bakanı Vekili Shanahan, göreve gelmesinin ardından Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

TM Dijital Haber Merkezi

ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile bir araya gelecek.

Afganistan'daki ABD askerlerinin çekilmesine ilişkin henüz bir rotalarının olmadığını belirten Shanahan ayrıca ABD'nin bölgede önemli güvenlik çıkarlarının olduğunu belirtti.

ABD askerlerinin bölgeden çekilmesini endişe verici olarak nitelendiren Gani hükümeti aynı zamanda Taliban ile yürütülen müzakerelerde masada yer almıyor. Konuya ilişkin uçakta gazetecilere demeç veren Shanaha," Afgan hükümetinin Afganistan ile ilgili konularda masada yer alması önemli." dedi.

Shanahan, Aralık ayında James Mattis'in istifa etmesi sonrasında ABD Savunma Bakanlığında vekaleten görev yapmaya başlamıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX