0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Aralık 2017 Cuma 10:12:00 - Güncelleme:15 Aralık 2017 Cuma 10:13:00

ABD'den Kuzey Kore itirafı: Diplomasi yolunu kullanmalıydık

ABD'nin Kuzey Kore politikası özel temsilcisi, zorla dayatılan nükleer program yaptırımlarının yanı sıra, Kuzey Kore ile doğrudan diplomasiyi ele almaları gerektiğini söyledi.

ABD'nin Kuzey Kore özel temsilcisi Joseph Yun, "Yaptırımların yanı sıra, doğrudan diplomasi pratiği yapmalıyız" dedi.

 ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Salı günü yaptığı konuşmada Kuzey Kore ile ön görüşme konuşmalarına başlamaya hazır olduklarını söylemiş, ancak Beyaz Saray, Kuzey Kore tutumunu değiştirene kadar görüşmelerin askıya alındığını açıklamıştı. 

'DİPLOMASİ PRATİĞİ YAPMALIYIZ'

ABD'nin Kuzey Kore özel temcilcisi Joseph Yun, "Yaptırımların yanı sıra, doğrudan diplomasi pratiği yapmalıyız. Bu, baskı ve görevimize bağlı olarak bizim politikamız ve baskı ile siyaseti birbirine bağlayarak yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yun, bu hafta Japonya ve Tayland'a giderek son füze denemesinden sonra Kuzey Kore'ye baskı uygulamanın yollarını konuşmak üzere yetkililerle görüşecek.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX