0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Haziran 2017 Pazar 15:14:00 - Güncelleme:18 Haziran 2017 Pazar 15:22:00

Almanya'nın İncirlik'ten çekilme takvimi eylül sonuna dek sürmesi bekleniyor

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerinin çekilerek Ürdün'de konuşlandırılmasıyla ilgili takvimi açıkladı. Çekilme işleminin eylül sonuna dek sürmesi bekleniyor.

 

Deutsche Welle'nin haberine göre, Almanya Savunma Bakanı von der Leyen, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilme işleminin yaklaşık üç ay sürebileceğini, işlemin Eylül sonunda tamamlanabileceğini söyledi.

 

'ALMAN ORDUSU DEAŞ'A KARŞI MÜCADELEYE HAZİRAN SONUNA KADAR DEVAM EDECEK'

Alman ordusunun haziran ayına kadar DEAŞ'la mücadelede görev yapmaya devam edeceğini ifade eden bakan, ardından yakıt ikmal uçaklarının mümkün olduğunca kısa süre içinde Ürdün'deki Azrak Üssü'nde konuşlandırılacağını belirtti.

 

'YAKIT İKMAL UÇAKLARI TEMMUZ ORTASINDAN İTİBAREN YENİDEN GÖREVE HAZIR HALE GELECEK'

Yakıt ikmal uçaklarının kısa süre içinde, temmuz ortasından itibaren yeniden göreve hazır hale geleceğini kaydeden von der Leyen, Tornado keşif uçaklarının ve havadan çekilen fotoğrafları analiz edecek teknik ekipmanın ise taşınma işleminin ağustos ayından eylül'e dek sürebileceğini belirtti.


Almanya Savunma Bakanı'ndan Türk mevkidaşı Işık'a İncirlik telefonu

Von der Leyen, "Ekim ayından itibaren tornado keşif uçaklarının planlandığı gibi yeniden havalanması bekleniyor" dedi. Bakan taşınma işlemi sırasında uçakların havalanamayacağını, sürenin mümkün olduğunca kısa tutulmaya çalışılacağını da kaydetti.

 

İNCİRLİK ÜSSÜ'NDEN ÇEKİLME KARARI

Almanya federal hükümeti, 7 Haziran'da Alman askerlerinin İncirlik Askeri Üssü'nden çekilmesinin önünü açarak, Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in, üsteki 260 askerin Tornado keşif uçakları ve bir yakıt ikmal uçağının çekilerek Ürdün'e konuşlandırılması planını onaylamıştı.

 

ALMANYA-TÜRKİYE ARASI GERGİNLİK

 

Almanya hükümeti, İncirlik'ten çekilme planını onayladı


Türkiye'nin Alman vekillerin İncirlik Üssü'nde konuşlandırılmış Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermemesi, Ankara-Berlin hattında gerilime yol açmıştı.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 5 Haziran'da Ankara'ya giderek Türk meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile İncirlik konusunu son kez görüşmüştü.

 

Çavuşoğlu İncirlik ziyareti konusunda Türkiye'nin PKK ve Gülen cemaati mensuplarıyla ilgili Almanya'dan taleplerinin yerine getirilmediği için böyle bir karar aldığını belirtti.

 

Gabriel ise Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesi gerekeceğini söyledi. Gabriel temaslarının ardından, Almanya'nın askerlerini İncirlik'ten çekmekten başka seçeneği kalmadığını söylemişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX