0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Eylül 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:15 Eylül 2019 Pazar 10:51:00

Altın klozet buhar oldu

İngiltere’de eski Başbakan Churchill’in doğduğu Blenheim Sarayı’na giren hırsızlar, perşembe günü sergilenmeye başlayan ve değeri bir milyon sterlin olan 18 ayar altın klozeti çaldı.

İngiliz yetkililer, büyük bir soygunun şokunu yaşıyor. Eski Başbakan Winston Churchill’in doğduğu Blenheim Sarayı’na giren hırsızlar,  bir sergi kapsamında getirilen  “Amerika” adlı 18 ayar altın klozeti yerinden sökerek götürdü.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Konuya ilişkin açıklamada bulunan polis yetkilisi Jess Milne, kurulu haldeki klozetin yerinden sökülmesinin “ciddi zarara ve su baskınına yol açtığını” söyledi. Değeri bir milyon sterlini ( 7.1 milyon TL ) geçen altın klozetin çalınması için en az iki aracın kullanıldığı tahmin edilirken, olayla ilgili 66 yaşındaki bir kişi gözaltına alınsa da klozet henüz bulunamadı. 

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın sergisinin bir parçası olan klozet, 2016’da New York’ta sergilenmiş, 3 dakikalığına ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştu. 

‘ÖNGÖRÜLEMEYEN OLAY’

Blenheim Sarayı’ndan yapılan açıklamada da “öngörülemeyen bir olay” nedeniyle binanın kapalı olacağı belirtildi. İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın sergisinin bir parçası olan klozet, 2016’da New York’taki Guggenheim Müzesi’nde sergilenmiş ve ziyaretçilerin kullanımına sunulmuştu. Kullanım 3 dakikayla sınırlandırılırken kapıda da korumalar beklemişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX