0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2017 Pazar 18:35:00 - Güncelleme:20 Ağustos 2017 Pazar 18:58:00

Barcelona Baş Hahamı Bar-Hen, Avrupa’daki Yahudilere, İsrail’e göç çağrısında bulundu

Barcelona'da 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası, Paris'te 2015'te bir koşer marketi hedef alan saldırının ardından yapılan çağrıya benzer bir mesaj gündeme geldi. Barcelona Baş Hahamı Bar-Hen, Avrupa'daki Yahudilerden İsrail'e gitmelerini istedi.

"BURADA SONSUZA KADAR KALMAYACAĞIZ"

İspanya'da terör saldırısıyla sarsılan Barselona'nın baş hahamı Meir Bar-Hen, Yahudi JTA haber ajansına demecinde, “Cemaatimdekilere şunu söylemek istiyorum: Burada sonsuza kadar kalacağımızı düşünmeyin. Onlara İsrail’den kendilerine mülk almalarını söylüyorum.” dedi.

 

"BURASI ARTIK BİTİK, GEÇ KALMAYIN"

“Burası artık yitik bir yer” diye devam eden Bar-Hen şunları söyledi: “Cezayirli ve Venezüellalı Yahudilerin hatalarını tekrarlamayın. Geç kalmaktansa erken gitmek daha iyidir.”

 

MÜSLÜMAN TOPLUMU SUÇLADI

Bar-Hen ayrıca, Barselona ve Cambrils’teki saldırıların, İspanya’da ‘radikal yanları olan geniş bir Müslüman toplumunun varlığına işaret ettiğini ifade edip İspanya’da yetkililerin de İslamcı terörizmle mücadele etmeye isteksiz olduğunu savundu.

 

İSRAİL'E GİTME ÇAĞRISI DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞTI

Bu arada Bar-hen, son yıllarda Avrupa’daki Yahudilere İsrail’e gitme çağrısı yapan tek kişi de değil. Fransa’nın başkenti Paris’te Ocak 2015’te silahlı kişilerin bir Yahudi marketine girerek ateş açması ve en az beş kişiyi rehin almasının İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Avrupa’daki Yahudilere İsrail’e göç çağrısı yapmıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX