0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2017 Perşembe 17:33:00 - Güncelleme:20 Nisan 2017 Perşembe 17:37:00

Barzani'ye gözdağı: Kürdistan'ı tanımayız

Mesud Barzani 'bağımsız Kürdistan' için talimat verince muhalif sesler de yükselmeye başladı. Iraklı Şii lider El Hekim, "Tek taraflı bağımsızlık referandumuna karşı çıkıyoruz. Sınırlar kanla çizilemez" ifadelerini kullandı

 

 İktidardaki Şii Ulusal Koalisyon’nun Başkanı Ammar El Hekim, referandum planlarına karşı çıkacaklarını söyledi. El Hekim, “Eğer bu referandum yapılırsa tek taraflı olacaktır” dedi.
 

Irak siyasetinde etkili olan din adamı, görüş ayrıklarını çözmek için diyalog arayışında ısrar edeceklerini de söyledi. El Hekim Reuters’a demecinde, “Hiçbir ülkede sınırların kanla çizilmesinin başarılı olmadığına inanıyoruz ve bunun Irak’ta da olumlu sonuçları olmayacaktır” diye konuştu.
 

İran’a yakın sertlik yanlısı Şii milisler Kürtleri böyle bir adım atmaları durumunda tartışmalı bölgelerden ‘çıkarma’ tehdidinde bulunmuşken, El Hekim Şiilerle Kürtler arasında bir çatışma ihtimali görmediğini vurguladı. Iraklı Şii lider, “Iraklılara karşı silah kullanmak bir seçenek değil” dedi. (Reuters)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX