0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Kasım 2017 Perşembe 14:51:00 - Güncelleme:23 Kasım 2017 Perşembe 15:48:00

Barzani'yi gazlayan başaramayınca ortada bırakan MOSSAD ajanı Bernard Levy bölge ülkelerine çattı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimine devlet hayali kurduran "sözde" Fransız filozof, "gerçekte" MOSSAD ajanı bir Fransa Yahudi'si olan Bernard Levy, Türkiye, Rusya, İran ve Irak'ın ittifakından oldukça rahatsız. Barzani'ye gaz verip hamasi ayarlarıyla oynayan Levy bölge devletlerinin demir yumruğuyla karşılaşınca hazin sonu yaşadı. Barzani aşiretini ABD'nin de yalnız bırakmasına pek içerleyen casus Levy, Türkiye başta olmak üzere, İran ve Irak'a olan kinini ortaya çıkardı.

GÜNEŞ

Fransız filozof ünvanını paravan olarak kullanan MOSSAD ajanı Levy, Ortadoğu'yu parçalama projesi iflas edince bir süre ortadan kayboldu. Twitter hesabından ABD'nin Türkiye ve İran'a karşı korkak davranmasına kızan Mossad ajanı Türkiye de dahil bölge ülkelerine "çete" dedi.

     Ajan Levy sözde referandum için oy kullandıktan sonra Peşmergelerle birlikte

Türkiye ve İran'ın ortak girişimleriyle Bağdat yönetimine destek vermesi sonrası Rusya'nın da bu üçlüye dahil olmasıyla Barzani'nin sözde bağımsızlık referandumu büyük mağlubiyetle sonuçlanıp IKBY elindeki özerk bölgelerini de Irak Devleti'ne tamamen kaptırdı. Irak ordusunun Kerkük vilayetinin kontrolünü geri almak için başlattığı operasyon sonrası IKBY eski sınırlarına döndü. IKBY'de 1 Kasım seçimleri için hazırlıklar askıya alındı.

Barzani'nin gayrimeşru referandumu meşrulaştırmak için Avrupa'dan ciddi sayıda gözlemci Erbil'e geldi. Levy de resmi olarak geldi, gözlemci kartı da vardı.

        Irak ordusu Kerkük'ün kontrolünü 16 Ekim 2017'de ele geçirdi.

 

Levy: ABD, konu Kürdistan olunca dörtlü çete (İran, Irak, TR, Suriye) karşısında felç oluyor

MOSSAD ajanı Levy sosyal medya hesabından ABD'yi ve bölge devletlerini eleştirdi. Bağımsızlık projesi fiyaskoya uğrayınca bütün suçu ABD'ye yükledi. ABD'nin caydırıcılığını kullanamadığını belirten Levy Türkiye, İran ve Irak'a olan nefretini "çete" diye açığa vurdu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX