0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:16 Temmuz 2018 Pazartesi 00:00:00

Batı medyası alkış tuttu

15 Temmuz gecesi ABD ve Avrupa medyası, dünya tarihine geçecek bir rezalete imza attı. Hain girişimi öven Batı basını, FETÖ’cü darbecilerin başarılı olması için çarpıtma haberler yaptı. 

Dünyanın gözü, 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen Türkiye tarihinin en kanlı darbe girişiminin ikinci yıldönümündeydi. Kahraman Türk halkı, o karanlık gecede, Başkomutan Erdoğan’ın talimatıyla sokaklara inerek FETÖ’cü darbecilerin kanlı saldırılarına büyük bir inanç ve cesaretle direndi. 15 Temmuz kahramanlık destanı için, dünyanın dört bir yanında çeşitli anma törenleri düzenlendi. Yabancı basın-yayın organları darbe gecesi yaşananları izleyici ve okuyucularına aktardı. 

ÇARPITARAK VERDİLER 

Ancak darbe günü Batı basını, FETÖ’cü hainlerin Türk halkı ve demokrasisine yaptığı alçak saldırıyı çarpıtarak vermiş ve darbe girişiminin başarılı olması yönünde yayınlar yapmıştı. Gerek darbe girişiminin ilk saatlerinde, gerekse sonraki 2 yıllık süre içinde, Batı medyası gazeteciliğin temel ilkeleri açısından da, demokratik duruş açısından da sınıfta kaldı. 

DARBECİLERİ SAVUNDULAR 

Batı medyası o gece verdiği ilk tepkilerde ve sonrasında darbenin başarılı olması yönündeki beklentisini gizleme gereği duymadı. Gerek İngiliz BBC gibi devlete ait yayın organlarında gerekse Amerikan CNN ve Alman Die Welt gibi özel kuruluşlarda, bu bakış açısı vardı. CNN, uzun süre Türkiye’de bir darbe olduğu yönündeki başlığı ekranından kaldırmadı. 

NBC’DEN ALÇAK HABER 

Amerikan NBC televizyonu o gece büyük bir skandala imza attı. Kamuoyunda FETÖ lehine algı oluşturmak için masa başında üretilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu iddia edildi. Darbe girişiminin ardından da aynı yönde yayınlar devam etti. Türk halkının kahramanlığı, darbenin “tiyatro” olduğu, “kontrollü bir darbe” olduğu yalanlarıyla karalanmaya çalışıldı. 

ALMANLARDAN YENİ REZALET

Türkiye’den kaçan FETÖ’cü hainlere kucak açan Almanya’da basın hâlâ 15 Temmuz’daki kahramanlık destanını kötülemek için elinden geleni yapıyor. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, dün darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yaptığı haberle, bir kez daha FETÖ’cü hainlerin bozguna uğratılmasına üzüldüğünü gösterdi. “O geceyle ilgili halen karanlıkta olan çok kritik noktalar, cevabı bilinmeyen sorular var” denilen haberde, özellikle FETÖ’cüler tarafından dile getirilen birçok komplo teorisi gerçekmiş gibi sunularak yine çarpıtma yapıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX