0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2018 Çarşamba 09:45:00 - Güncelleme:16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:18:00

BM eski Genel Sekreteri Ban Ki-moon: 3 milyon 500 bin... Bu gerçekten inanılmaz bir sayı

BM eski Genel Sekreteri ve Güney Kore eski Dışişleri Bakanı Ban Ki-moon´dan Türkiye´nin mülteci politikasına övgü geldi. Ban Ki-moon, Türkiye'nin, 3 milyon 500 bin mülteciyi misafir ettiğini duyunca "Bu inanılmaz, Türkiye büyük iş yapıyor" dedi.

Güney Kore´nin başkenti Seul´e bir dizi temaslarda bulunmak üzere giden Dünya Uluslararası Pediatri Kurumu Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu ile Ban Ki-moon, ikili temasları  öncesinde  programlarında olmayan bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, dünyadaki  mültecilerin durumu üzerine sohbet etti. Dünya üzerindeki çocuklara yönelik çalışmalardan söz edilirken konu Türkiye´ye geldi. Ban Ki-moon, birkaç sene önceTürkiye´ye gittiğini ve Gaziantep Islahiye´deki mülteci kampına ziyarette bulunduğunu söyledi. Ki-moon, "O dönemTürkiye´de 2 milyon mülteci vardı" dedi. Kerem Hasanoğlu ise "Şu an Türkiye  3 milyon 500 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yapıyor. Üstelik bunun yarısını da çocuk mülteciler oluşturuyor" diyerek son rakamları belirtti. Duyduğu rakam karşısında şaşıran Ban Ki-moon, "3 milyon 500 bin... Bu gerçekten inanılmaz bir sayı. Türkiye büyük bir iş yapıyor" dedi.

TÜRKÇE TEŞEKKÜR ETTİ

Kerem Hasanoğlu, Ban Ki-moon´u 10 yıl boyunca gerçekleştirdiği BM Genel Sekreterliği görevi sırasındaki başarılarından ve çabalarından dolayı kutladı. Bunun üzerine Ban Ki-moon´un, Hasanoğlu´na birkaç kere Türkçe teşekkür etmesi etrafta keyifli anların yaşanmasına neden oldu. Ban Ki-moon, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri olduğu dönemde de  Türkiye´ye mültecilere karşı göstermiş oldukları muhabbet, cömertlik ve konukseverlik için teşekkür etmişti.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX