0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2018 Pazar 18:54:00 - Güncelleme:16 Aralık 2018 Pazar 19:43:00

Brüksel'de göçmen karşıtları polisle çatışıyor

Belçika´nın başkenti Brüksel´de göçmen karşıtı yürüyüş yapan yaklaşık 5 bin aşırı sağcı Avrupa Birliği Komisyonu binasına girmeye çalıştı.

AB Komisyonu Binası´nın camını kıran göstericilere polis tazyikli su ve gazla müdahale ediyor. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı. Olaylar sürüyor.
 

Belçika'nın başkenti Brüksel’de Birleşmiş Milletler (BM) Göçmen Paktı'na karşı gösteri düzenlendi. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti.  

Fas'ın Marakeş kentinde 10 ve 11 Aralık'ta düzenlenen, uluslararası konferansta imzalanan BM Küresel Göç Sözleşmesi'ne karşı Brüksel’de gösteri düzenlendi. Aşırı sağcı ve ırkçı politikalarıyla bilinen Flaman Menfaati Partisinin çağrısıyla düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. Polis tarafından yapılan açıklamada gösteriye 5 bin kişinin katıldığı belirtildi.

Polis, gösteri sırasında havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti. Gösteri sırasında barikat kuran eylemciler hükümet karşıtı sloganlar attı.
Öte yandan, Brüksel'in merkezinde toplanan yüzlerce kişi de göçmenlere destek gösterisi düzenledi.

(İHA-DHA)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX