0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Kasım 2017 Çarşamba 15:23:00 - Güncelleme:22 Kasım 2017 Çarşamba 16:19:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vladmir Putin ve Hasan Ruhani'nin zirvesi dünya gündeminde

Alman Der Tagesspiegel gazetesi yazarı Susanne Güsten, Türkiyei Rusya ve İran liderlerinin bugün Soçi'de yapacakları zirveyle ABD'yi 'bir kenara itip' Suriye'nin geleceği hakkında kararlar alacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Soçi'de bir araya gelerek Suriye gündemli önemli bir zirve gerçekleştirecek.

"ABD, DAHA ŞİMDİDEN KAYBEDENLER TARAFINDA"

Üç liderin Suriye'de siyasi çözümü ve yeni gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasını istişare edeceğini ve zirvenin kazananının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad olabileceğini kaydeden Güsten, Soçi'ye davet edilmeyen ABD'nin ise daha şimdiden kaybedenler tarafında yer aldığının altını çizdi.

"ANKARA İÇİN MOSKOVA VE TAHRAN'LA İŞBİRLİĞİNİN ALTERNATİFİ YOK"

Moskova ve Tahran'ın Suriye'deki varlıklarını pekiştirmek istediğine, Ankara'nın da PKK'nın güçlenmesine engel olmayı amaçladığına dikkat çeken Güsten, "Ankara için Moskova ve Tahran ile işbirliğinin alternatifi yok. Türkiye, ABD'nin yardımıyla çıkarlarını gözetemez. Zira PKK, DEAŞ'la mücadelede ABD'nin en önemli müttefiki durumunda" ifadelerini kullandı.

EDELMAN: ABD'NİN KARŞI STRATEJİSİ YOK

Güsten, yazısında ABD'nin eski Ankara Büyükeçisi Eric Edelman'ın görüşlerine de yer verdi.

Edelman'a göre İsrail'in ve Basra Körfezi'ndeki Sünni ülkelerin koruyucusu durumundaki ABD'nin Suriye'de uygulamak üzere bir 'karşı stratejisi' bulunmuyor.

Edelman, bu durumda Rusya ve İran'ın hiçbir engelle karşılaşmadan Suriye'de kendi düzenlerini kurabileceklerinin altını çizdi.   Sputnik

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX