0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ağustos 2017 Cumartesi 20:38:00 - Güncelleme:12 Ağustos 2017 Cumartesi 23:09:00

Dün başlayan Donald Trump destekçisi ırkçı neo-Nazilerin yürüyüşü şiddet eylemlerine dönüştü

ABD'nin Virginia eyaletinde dün başlayan gösteriler bugün şiddet olaylarına dönüştü. Faşist ANTİFA üyeleri ve ırkçı neo-Nazilerin karşı karşıya geldiği olayda çok sayıda kişi yaralandı.

 

Dün ABD'nin Virginia eyaletinde ırkçı neo-Nazilerin Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon Ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee'nin Charlottesville'deki heykelinin kaldırılması planını protesto etmesi bugün şiddet olaylarına dönüştü.

 

Anayasal düzeni tanımayan ve Müslüman, Yahudi ve göçmenlere karşı düzenledikleri saldırılarla bilinen ırkçı neo-Nazi grup anayasal düzenin vermiş olduğu silahlanma hakkını kullanarak yürüyüşe ağır silahlarla katılım gösterdi.
 


Çok sayıda ırkçı neo-Nazinin kentte daha geniş katılımlı gösteri düzenlemek istemesiyle, karşıt grup olan faşit ANTİFA üyelerini harekete geçirdi.

Gösteriler esnasında Nazi bayrağı taşıyan bir Trump destekçisi

 
Sabah saatlerinde ağır silahlarla "protestoya" gelen Trump destekçisi neo-Naziler "Tek insan tek ulus", "kan ve toprak" sloganlarıyla biraraya geldi.

 


 
Irkçı neo-Nazilerin yürüyüşüne tepki gösteren faşist ANTİFA üyeleri ise "Nazilere ölüm" sloganları atarak toplanmaya başladı.

 

ABD"de ANTİFA üyeleri ile Neo-Naziler birbirine girdi-TIKLA

 

Gösteriler esnasında ulusal güvenliğin yer almaması ise dikkatleri çekti.

 

ABD'DE ÜNİVERSİTEDE IRKÇI GÖSTERİ-TIKLA

 

İki grubun karşı karşıya gelmesi ile büyük bir arbede yaşanırken çok sayıda gösterici yaralandı.

 

Beyaz ırkçı,neo-Nazi David Duke: Ülkemizi geri alacağız 

 

ABD'DE IRKÇI NEO-NAZİLER AĞIR SİLAHLARLA BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

 

star.com.tr/Yaser Emre

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX