0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Eylül 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:22 Eylül 2019 Pazar 08:00:00

Köşeye sıkıştı! Af karşılığı siyaseti bırakacak

İsrail’deki seçimde büyük hezimet yaşayan Netanyahu, yolsuzluktan hapse girebilir. Netanyahu’nun bu nedenle siyaseti bırakma karşılığında af istediği öne sürüldü.

İsrail’de 17 Eylül’de yapılan genel seçimde, “Bibi” lakaplı Başbakan Benjamin Netanyahu’nun partisi Likud, ikinci sıraya gerilemişti. Seçimden birinci çıkan Benny Gantz, Netanyahu’yla hükümet kurma görüşmelerine yanaşmadı. Netanyahu, kurulması muhtemel hükümette yer almaması durumunda dokunulmazlığının kalkmasıyla hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından hapse girebilir.

BÜYÜK PANİK YAŞIYOR

İsrail Kanal 13 Televizyonu’nun haberine göre, Netanyahu, aylardır gizli bir şekilde siyaseti bırakma karşılığında, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’den af talep etmenin yollarını araştırıyor. Başbakan Netanyahu’nun konuyla ilgili en az bir kişiyle görüştüğü, ancak söz konusu kişinin Rivlin’in bu teklifi kabule yanaşmayacağını düşündüğü ifade edildi.

BAŞSAVCI PEŞİNDE

Haberde ayrıca, İsrail Başsavcısı Avichai Mendelblit’in kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle bu teklifi reddedeceği vurgulandı. Mendelblit, mart ayı başında yaptığı açıklamada, yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamaların yöneltildiği 3 ayrı dosya nedeniyle Netanyahu’ya dava açılabileceğini söylemişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX