0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2019 Pazartesi 09:01:00 - Güncelleme:22 Aralık 2019 Pazar 11:40:00

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanır?

Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları ne zaman açıklanır? Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları açıklandı mı? sorularının yanıtı merak ediliyor. Adaylık Kaldırma Sınavı dün gerçekleşti. Sınava giren adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylık Kaldırma Sınavı ile ilgili merak edilen detayların tamamı haberimiz içerisinde yer alıyor..

Adaylık Kaldırma Sınavı dün gerçekleşti. Adaylık Kaldırma Sınavın girecek adaylar, sınavın saat kaçta başlayacağını öğrenmek istiyor.  Adaylar 08/12/2019 Tarihli Adaylık Kaldırma Sınavına ait sınav giriş kartına https://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra Başvuru İşlemleri Genel Bilgiler sayfasından "Rapor Al" diyerek erişebiliyor. 

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI GİRİŞ BELGESİ

Adaylar 08/12/2019 Tarihli Adaylık Kaldırma Sınavına ait sınav giriş kartına https://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra Başvuru İşlemleri Genel Bilgiler sayfasından "Rapor Al" diyerek erişebiliyor. 

 

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI SAAT KAÇTA?

Sınav (AKS) 08 Aralık 2019 Pazar Günü Saat: 14.00’te 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır. Adayların 13.30'da sınav yerlerinde olmaları gerekmektedir.

Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonra yapılacak olan ilk sınava alınır.

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bugün gerçekleşecek Adaylık Kaldırma Sınavı sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde ilan edilecektir. Sınav sonuçları www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

Sınava girecek olan aday öğretmenlerin (sözleşmeli/kadrolu);

a. Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmak,

b. Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmak,

c. Sınava giriş ücretini süresi içindeyatırmış olmak, şartlarını sağlaması gerekir.

UYARI: 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, en az bir yıllık fiili çalışma süresinden sayılmaz.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX