0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2018 Pazartesi 15:14:00 - Güncelleme:23 Nisan 2018 Pazartesi 15:29:00

Ermenistan'da toz duman! Askerler Sarkisyan'a karşı sokakta, muhalif lider serbest

Ermenistan'da yüzlerce gösterici, askeri üniformalarla başkent Erivan'da sokaklara döküldü. ABD destekli Özgür Avrupa Radyosu, protestocu askerlerin yer aldığı fotoğrafları dünyayla paylaştı. Bu gelişmeden birkaç saat sonra gözaltına alınan muhalif lider Paşinyan polis tarafından serbest bırakıldı.

Ermenistan'da yüzlerce protestocu, askeri üniformalarla başkent Erivan'da sokaklara döküldü. Göstericiler, başkent Erivan'daki önemli caddeleri kapatarak hükümet karşıtı sloganlar attı.

Ülkenin Savunma Bakanlığı, göstericiler arasında askerler olduğunu kabul etti. Bu askerlerin sert yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Bölgedeki aktivistler ve ABD destekli Özgür Avrupa Radyosu, askerlerin yer aldığı birbirinden ilginç fotoğrafları paylaştı.

Muhalif lider serbest

Polis tarafından gözaltına alınan muhalif lider Nikol Paşinyan ise, bugün serbest bırakıldı.

Ermenistan'ın başkenti Erivan ve diğer şehirlerde kitle mitingleri 16 Nisan'da başladı. Muhalefet, 10 yıllık başkanlıktan sonra başbakanlığa seçilen Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor.

Serj Sarkisyan, iki döneminin sonuna geldiği cumhurbaşkanlığından sonra başbakan olma niyetinin olmadığını ifade etmişti. Ancak Salı günü parlamentoda başbakan seçilmişti.

Sarkisyan'ın cumhurbaşkanı seçildiği 2008 yılında da göstericiler 'oylamada yolsuzluk yapıldığı' iddiasıyla sokaklara dökülmüştü. Polisin müdahalesinde en az sekiz gösterici hayatını kaybetmişti.

(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX