0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mart 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:21 Mart 2019 Perşembe 11:48:00

Cevabı HDP verdi

Katıldığı televizyon programında HDP’yle ittifakı reddeden İmamoğlu’na cevap, Kandil’in partisinden geldi. Eş Başkan Buldan, seçim meydanından CHP’ye oy çağrısı yaparak işbirliğini ifşa etti.

Ülke TV’de yayınlanan ve moderatörlüğünü Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’in yaptığı Sıradışı programına, CHP-İP-HDP ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu konuk oldu. Programda İstanbul adayı İmamoğlu, seçim çalışmalarında vatandaşların sürekli olarak kendisine yönelttiği sorularla karşılaştı.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Moderatör Turgay Güler İmamoğlu’na, PKK’nın Kandil’deki elebaşılarının ve onların talimatlarıyla hareket eden HDP’nin partisine verdiği destek hakkındaki görüşlerini sordu. Ne yapacağını, ne diyeceğini şaşıran CHP’li İmamoğlu, cevap vermek yerine konuyu “Benimle ilgisi yok” diyerek kapatmaya çalıştı. HDP’nin PKK’yla ilişkisini bilmediğini iddia eden İmamoğlu, terör soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kandil’in partisinin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dosyasından haberi olmadığını ifade ederek sorulardan kaçma çabasına girdi.

YASİN BÖRÜ'YÜ UNUTTU

PKK’lı teröristlere yönelik operasyonu bahane eden Demirtaş’ın eylem çağrısının ardından 6-8 Ekim olayların çıkmış, kurban eti dağıtan, Yasin Börü ve arkadaşları katledilmişti. Programı takip edenler, Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen Börü ve arkadaşlarının öldürülmesi olayını İmamoğlu’nun bilmemesini çok inandırıcı bulmadı. CHP’nin HDP destekli İstanbul adayı İmamoğlu, program boyunca kendisine yöneltilen sorulara “Duymadım, bilmiyorum” diyerek sürekli aynı cevabı vermeyi tercih etti.

AÇLIK GREVİ MESAJI

İmamoğlu, Kandil’in partisiyle olan seçim ittifakını gizlemek için soğuk terler dökse de HDP’li isimler her şeyi açık açık dile getirmekten çekinmiyor. İlk önce HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “İmamoğlu seçildiği takdirde, bunun HDP'lilerin oylarıyla olacağını bilecek” diyerek tehditler savurdu.Ardından Kandil’in partisinin diğer Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sahneye çıkarak ortaklığı gözler önüne serdi. İstanbul Sultanbeyli'de partisinin düzenlediği seçim mitinginde çok az kişiye konuşan Buldan, bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısını yineledi ve açlık grevlerinin devam edeceği açıklamasını yaptı.

HEDEF CUMHUR İTTİFAKI

İstanbul’da aday çıkarmadıklarını hatırlayan Kandil’in sözcüsü, “AK Parti-MHP ittifakına kaybettirmek için destek vereceğiz” sözleriyle CHP ve İmamoğlu'na açık açık oy istedi. Buldan, “İsim de vermiyorum. Siz kim olduğunu biliyorsunuz. Oylarımız ona akacak. Kadınlarımız ve gençlerimiz için vereceğimiz oylarla mutlaka kazanacağız” ifadelerini kullandı.

BOŞ MEYDANDA MİTİNG

Adıyaman'da SP adayını destekleyeceğini açıklayan HDP'nin Nevruz etkinliğine sadece 200 kişi katıldı. 

PKK’nın partisinin CHP ve kendisine verdiği desteğe yönelik sorular karşısında köşeye sıkışan İmamoğlu, sinirlerine hakim olamadı. Programı provoke ederek gerginlik çıkardı.

TERLETEN SORULAR

CHP-İP-HDP’nin İstanbul adayı İmamoğlu'nun cevap veremediği ve taca attığı PKK’ya yönelik sorular hala cevap bekliyor. PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Cemil Bayık’ın “CHP-HDP ittifakı şart” açıklamasına İmamoğlu, “Benimle ilgisi yok” diye cevap verdi. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Apo'nun heykelini dikeceğiz” sözlerini “Demirtaş'ın dosyasını bilmiyorum” diyerek geçiştirdi. CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş’ın Apo’ya desteğine ve posterinin önünde yaptığı konuşmaya yönelik soruya, “Numarasını vereyim kendisiyle konuşun” diyebildi. Partisinin Şişli adayı Muammer Keskin’in “Kürdistan'da biz kazanacağız” diyen HDP’li yöneticiyi alkışlamasına ise “Onu Muammer Bey'e sorun” diyerek sorulardan tek tek kaçtı.

İMAMOĞLU'NA TAM DESTEK 

HDP Kağıthane Belediye Başkan Adayı İsa Yıldız, İstanbul Büyükşehir'de, CHP'nin adayı İmamoğlu'nu destekleyeceklerini söyleyerek ittifakı ilan etti. Kandil’in partisiyle ittifak kuran CHP, Antalya'da teröristbaşı Apo’ya özgürlük talep eden BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç'tan sonra HDP kontenjanından bir kişiyi daha aday gösterdi. Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi üyesi Mustafa İlhan, Kepez meclis üyeliği için CHP listesinde 11. sıradan aday gösterildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX