0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mart 2020 Salı 15:02:00 - Güncelleme:31 Mart 2020 Salı 15:13:00

İçişleri Bakanlığı açıkladı: Belediyelerin yardım toplama kampanyaları yönetmeliklere aykırı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin belediyelerine gönderilen yazıda, yardım toplama kampanyalarına ilişkin uyarı yapıldı. Bakanlığa bağlı İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında, yardım kampanyası başlatabilmek için valilikten izin alınması gerektiği belirtildi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları aracılığıyla yardım kampanyası başlattıklarını duyurmuştu.

İÇİŞLERİ: VALİLİKTEN İZİN ALINMASI GEREKİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin belediyelerine gönderilen yazıda, yardım toplama kampanyalarına ilişkin uyarı yapıldı.

Bakanlığa bağlı İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında, yardım kampanyası başlatabilmek için valilikten izin alınması gerektiği belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ile gönderilen genelgede, “Yasalarımızda yerel yönetimlerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” ifadeleri kullanıldı. 
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX