0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:23 Nisan 2019 Salı 08:00:00

'Milli irade her gücün üstündedir'

Başkan Erdoğan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. “23 Nisan 1920, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün tanınmayacağının ilanıdır” dedi. 

Devlet Başkanı Erdoğan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 99'uncu kuruluş yıl önümünü, Türkiye'nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, “23 Nisan 1920, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır” dedi. 

MECLİS ÖZGÜRLÜĞÜN GÜVENCESİ 

Erdoğan mesajında, “Milli egemenliğimizin temelleri atılırken, aziz milletimiz, her yaştan ferdiyle zafere ve cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda birlik ve beraberlik içinde yılmadan mücadele vermiştir. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için Meclis'in kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur” ifadelerini kullandı. 

GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI TÜRKİYE 

Başkan Erdoğan mesajında daha sonra şunları kaydetti: “Tüm dünya çocuklarıyla el ele kutladığımız 23 Nisan Çocuk Bayramı, milletimizin çocuklara verdiği değerin en güzel tezahürüdür. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. En büyük arzumuz, çocuklarımıza ve gençlerimize çok daha parlak yarınlar hazırlayabilmektir.” 

Başkan Erdoğan 23 Nisan mesajında, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

ŞİDDETİ ASLA TASVİP EDEMEYİZ 

Başkan Erdoğan dün ayrıca Twitter hesabından, Çubuk'ta yaşanan saldırı olayına ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan şöyle dedi: “Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu vatan onların bize bıraktığı kutsal bir emanettir. Ne yazık ki dün Çubuk'ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür. Olay tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız. Kimsenin Türkiye'nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz.” 

SRİ LANKA'DA ÖLEN MÜHENDİSİN BABASINA TAZİYE

Erdoğan, Sri Lanka’daki terör saldırısında hayatını kaybeden her ikisi de Adıyamanlı olan Türk mühendislerin ailelerini yalnız bırakmadı. Gölbaşı ilçesinde yaşayan Serhan Selçuk Nariçi'nin babası Mehmet Nariçi'ni arayan Başkan Erdoğan, acılı babaya başsağlığın dileğinde bulunarak,  aileye sabır diledi. Erdoğan, acılı babaya bir istek ya da taleplerinin olup olmadığını sordu. Mehmet Nariçi, gözyaşları içerisinde herhangi bir talebinin olmadığını belirterek, Başkan'a oğlunun ‘şehit’ sayılıp sayılmayacağını sordu. Pazar günü düzenlenen 8 ayrı bombalı saldırıda, Sri Lanka’nın başkenti Colombo’da otelin restoranında yemek yerken Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan İnşaat Mühendisi Yiğit Ali Çavuş (25) ve Elektrik Elektronik Mühendisi Serhan Selçuk Nariçi (34) hayatını kaybetmişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX