0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2019 Pazartesi 16:02:00 - Güncelleme:16 Aralık 2019 Pazartesi 16:07:00

Rumlar İHA haberini son dakika geçti: Bu durumu daha da kötüleştiriyor

Muğla Dalaman'dan kalkan Türk İHA'sının Geçitkale'ye inerek uçuşlara başlaması Rumları köşeye sıkıştırdı. Rum medyası, İHA haberini son dakika geçerken, Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Koushos, "Bu, istikrar sorunu yaşayan bölgede Türkiyenin çıkardığı başka bir istikrarsızlık hareketidir" iddiasında bulunan  Kyriakos Koushos, "Bu, hâlihazırda gergin olan bir bölgede durumu daha da kötüleştiriyor ve yatışmasına yardımcı olmuyor" dedi.

Rum medyası, Dalaman'dan kalkan İHA'nın, Geçitkale'ye iniş haberini son dakika olarak geçerken Rum Hükümeti de ilk değerlendirmesini yaptı. Rum Hükümet Sözcüsü Kyriakos Koushos konunun uluslararası alana taşınabileceğini söyledi.

"Bu, istikrar sorunu yaşayan bölgede Türkiye´nin çıkardığı başka bir istikrarsızlık hareketidir" iddiasında bulunan  Kyriakos Koushos, "Bu, hâlihazırda gergin olan bir bölgede durumu daha da kötüleştiriyor ve yatışmasına yardımcı olmuyor" dedi.

"BU YENİ BİR GELİŞME İNCELEYECEĞİZ"

Konunun uluslararası alanda kınanıp kınamayacağı yönündeki bir soryuya Rum Sözcü, "Bu yeni bir gelişme olarak inceleyeceğimiz bir şeydir. Bu konu Dışişleri Bakanı´yla görüşülecek ve kararlar alınacaktır" cevabını verdi.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX