0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2019 Çarşamba 08:00:00

Sahte dadıdan vurgun

İstanbul'da, kendini farklı isimlerle tanıtıp bebek bakıcısı olarak işe başladığı evlerdeki ziynet eşyalarını çalan Türkmenistan uyruklu kadın hırsız yakalandı. 

Ataşehir'de E.Ö. isimli vatandaş, internetteki bir ilandan bulduklarıbulduğu Türkmenistan uyruklu kadınla anlaştı. Kendini “Dilara” ismiyle tanıtan kadın, bebek bakıcısı olarak işe başladıktan bir gün sonra “Eşim kaza yaptı, acilen gitmem lazım” diyerek evden aceleyle çıktı ve bir daha dönmedi. E.Ö. ise evde yaptığı kontrolde, 40 bin lira değerinde ziynet eşyasının çalındığını fark edince hemen polise giderek şikayette bulundu. 

KAMERALARDAN BELİRLENDİ 

Bakırköy ilçesinde yaşayan E.A. isimli vatandaş da kendini “Fazilet” olarak tanıtan Türkmenistan uyruklu bakıcıyı 14 Nisan'da işe aldığını, kadının bir gün sonra 'kargo alma' bahanesiyle evden çıktığını ve dönmediğini belirterek, evden 60 bin liralık ziynet eşyasının çalındığı gerekçesiyle şikayette bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olaylarla ilgili çalışma başlattı. Hırsızlığın meydana geldiği evlerin çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüpheli kadının aynı kişi olduğunu tespit etti.     

RESTORANA OPERASYON YAPILDI 

Ekipler, kimliğini belirledikleri kadını, Beşiktaş'ta bir restoranda erkek arkadaşıyla buluştuğu sırada düzenledikleri operasyonla yakaladı. Toplamda 100 bin liralık hırsızlık yapan ve gözaltına alınan Türkmenistan uyruklu Maftuna S. (35) emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX