0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ağustos 2018 Pazar 23:01:00 - Güncelleme:20 Ağustos 2018 Pazartesi 00:05:00

Hacı adayları Arafat yolunda fırtınaya yakalandı

Mekke’den vakfe için Arafat’a doğru yola çıkan hacı adayları meydana gelen kum fırtınası sonucu zor anlar yaşadı.

Yarın değiştirilmek üzere sökülen Kabe örtüsü Mekke’de meydana gelen fırtına sonucu açıldı.

HACI ADAYLARI HEM ŞAŞIRDI HEM DE KORKTU

Kâbe’nin büyük bir kısmını daha önce hiç açık görmeyen hacılar şaşkınlık yaşadı.

Arafat’a doğru yola çıkan hacı adayları fırtına sebebi ile zor anlar yaşarken, Kâbe’nin örtüsünün açılması hacı adaylarını korkuttu.

KABE'NİN ÖRTÜSÜNÜN DEĞİŞTİRİLMESİ

Eskisi alınırken, aynı anda yenisi çekilen Kabe örtüsünün değiştirilme işlemi saatler sürüyor. Arefe akşamı değiştirilmeye başlanan Kabe örtüsü, bayram sabahına kadar değiştirilmiş oluyor.

Saf ipek ve 4 altın parçadan oluşan 47 metre uzunluğundaki Kabe örtüsünün üzerinde altın ve gümüş işlemeli ayet ve dualar da bulunuyor.

BAZI HACI ADAYLARI HAFİF YARALANDI

Arafat’ta tahsis edilen büyük çadırlar rüzgârdan etkilenirken herhangi bir devrilme hadisesi yaşanmadı. Güvenlik sebebi ile çadırlara verilen elektrik kesildi. Fırtınaya Mina’da yakalanan hacı adaylarının bazıları hafif olarak yaralandı. Fırtınada hafif yaralanan hacı adaylarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
Öte yandan tüm zorluklara rağmen 82 bin 350 Türk hacının 4’te 3’ünün Arafat’a olan ulaşımı sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Mekke şehir merkezinde ise şiddetli rüzgar sebebi ile ağaçlar yan yattı, şehir merkezinde henüz Arafat yolculuğuna çıkmamış hacı adayları otellerine sığındı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX