0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mart 2019 Pazartesi 13:28:00 - Güncelleme:18 Mart 2019 Pazartesi 23:43:00

Hollanda'daki silahlı saldırının hedefi camiler miydi?

Hollanda'nın Utrecht kentinde meydana gelen son dakika silahlı saldırısı tüm dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu! Oudenrijn Hastanesi civarındaki tramvay istasyonunda silahlı saldırı meydana geldi. Hollanda polisi saldırının terör eylemi olabileceğini belirtti. Silahlı saldırıda ölü ve yaralılar var. Polis, içeride saldırganın olduğunu düşündüğü bir binanın etrafını kuşattı. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırgan aranıyor.

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi. Hollanda polisi 'terör saldırısı olabilir' açıklamasında bulundu. Gelen son açıklamalara göre, Utrecht kentinde birden fazla saldırı var. 

3 KİŞİ ÖLDÜ

Utrecht polisi, kentte gerçekleştirilen saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yaralı sayısı hakkında henüz net bilgi verilmedi.

Utrecht polisinden yapılan açıklama kentteki 24 Ekim Meydanı yakınlarında silahlı saldırı gerçekleştirildiği, saldırı sebebiyle yaralıların olduğu belirtildi. Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. Polis bölgede operasyon başlattı.

YAKINLARINDAN AÇIKLAMA

Saldırganın yakınları, Hollanda’daki silahlı saldırıda şüpheli Gökmen Tanış’ın “ailevi meselelerden” dolayı tramvaydaki bir yakınına, ardından yardım etmek isteyenlere ateş açtığını söyledi.

Hollanda'da polis saldırganın bulunduğu binaya operasyon düzenledi

Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı meydana geldi. Silahlı saldırı sebebiyle yaralılar olduğu belirtiliyor. Saldırı sebebiyle en az 1 kişi yaşamını yitirdi. Polis, içeride saldırganın olduğunu düşündüğü bir binanın etrafını kuşattı.

REUTERS'DEN TÜRK İDDİASI

Reuters, Hollanda polisinin 37 yaşındaki bir Türk için tehlike uyarısı yaptığını ve Ultrecht sakinlerinden G. T. adındaki kişiye yaklaşmamalarını istediğini iddia etti.

ULAŞIMA ARA VERİLDİ

Silahlı saldırı sebebiyle kentte raylı sistem ulaşımına geçici bir süre için ara verildi. 24 Ekim Meydanı'nda bulunan bir tramvay istasyonu polis tarafından kordonla çevrildi. Silahlı saldırganın olay yerinden kaçtığı aktarıldı.

Polis ve anti-terör timi bölgede operasyon başlattı. Bölgenin iki helikopterle mercek altına alındığı bildirildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Utrecht'te gerçekleştirilen saldırı sonrasında hükümetin kriz durumuna geçilmesini görüşmek için acil toplantı çağrısı yaptı.

SALDIRI SONRASİ KRİZ TOPLANTISI!

Saldırının ardından Lahey kentindeki Hollanda hükümet merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Hollanda anti-terör koordinatörünün, Utrecht saldırısı sonrasında kriz toplantısı düzenlediği duyuruldu.

Yaralı sayısı hakkında henüz net bilgi verilmedi. Hollanda polisi saldırının motivasyonunun terör kaynaklı olabileceğini söyledi.

Polis, içeride saldırganın olduğunu düşündüğü bir binanın etrafını kuşattı. Hollanda polisi Utrecht kentinde birden fazla saldırı olduğunu açıkladı. Kırmızı bir araçla kaçan saldırgan aranıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX