0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Eylül 2018 Pazartesi 14:45:00 - Güncelleme:17 Eylül 2018 Pazartesi 15:30:00

Irak, Türkiye sınırına asker yerleştiriyor

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye-Irak sınırında ihlallerin bulunduğunu savunarak sınır boyunca asker yerleştirilmesini kararlaştırdı.

Irak sınırından Türkiye'ye yapılan saldırıları göz ardı ederek, Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını 'ihlal' diye savunan Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'ye çirkin iftiralarda bulundu. 

Irak Ulusal Güvenlik Meclisi'nde alınan kararları açıklayan Irak Başkanlık Ofisi, görüşmede güvenlik ve istikrar ile toprak ve hava sahası gibi ülkenin egemenliğine yönelik ihlallerin belgelenmesi konularının görüşüldüğünü bildirdi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı verdiği amansız mücadeleyi 'hava ihlali' olarak değerlendiren Irak yönetimi, Türkiye'nin operasyonlarını BM nezdinde belgelemesini istedi.

Öte yandan, Türkiye-Irak sınırının güvenliğinin sağlanması ve ihlallerin önüne geçilmesini bahane gösteren Irak, sınır boyunca asker yerleştirilmesini kararlaştırdı.

(Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX