İran'dan sonra yeni hedef Küba
Yayın Tarihi: 25 Ekim 2026 Pazar 09:42:00
Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2026 Pazar 09:42:00
ABD Başkanı Trump, İran'ın yanı sıra Küba'yı da tehdit etti. İran'a yönelik “küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha” düzenleyebileceklerini belirten Trump, Küba için de ‘teslim alacağız' dedi.
AKŞAM GAZETESİ
ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım'da gerçekleşecek Kongre ara seçimleri için katıldığı bir etkinlikte İran'ın yanı sıra Küba'yı da tehdit etti. İran'a yönelik "küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha" düzenleyebileceklerini belirten Trump, Küba için de 'teslim alacağız' dedi.
'BİR GEMİMİZ ORADA DEMİRLEYECEK'
Küba'ya en yakın ABD toprağı Florida'da yaptığı konuşmada ada ülkesine de mesaj gönderen Trump'ın konuşması şöyle: "İran'ın nükleer kapasitesini tamamen yok ettik. Gerçekten destansı bir öfkeydi. Belki küçük bir Destansı Öfke Operasyonu daha yaparız ya da kendileri anlaşmaya yanaşırlar. İran'dan dönerken Küba meselesini de halledeceğiz. Planımız şu, İran'dan dönerken o muazzam gemilerimizle Küba'nın yakınından geçeceğiz. Gemilerimizden birini kıyıda açığa demirleteceğiz. Onlar ellerini havaya kaldırıp teslim olacaklar. Biz de anlaşmayı tamamlaması için Marco Rubio'yu devreye sokacağız."


















