0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2024 Perşembe 14:53:00 - Güncelleme:18 Nisan 2024 Perşembe 14:53:00

İsrailli milletvekili: Mescid-i Aksa'nın olduğu alana Üçüncü Mabed'in inşa edileceğini umuyoruz

Kaynak: AA

ABONE OL

İsrailli aşırı sağcı milletvekili Yitzhak Pindrus, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın olduğu alana "Üçüncü Mabed'in inşa edilmesini umduklarını" söyledi.

Yahudi Gücü Partisi milletvekili Pindrus, İsrail Meclis televizyonunda 22-30 Nisan arasında kutlanacak Hamursuz Bayramı (Passover) hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yahudilere Hamursuz Bayramı'nı işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Eski Şehir bölgesinde kutlama çağrısı yapan Pindrus, Mescid-i Aksa'ya yönelik emellerini de dile getirdi.

Ramazan ayında Harem-i Şerif'te Filistinlilerin düzenlediği gösterilere atıfta bulunarak, "İranlıların büyük oranda Mescid-i Aksa'yı ele geçirdiği" iddiasını ortaya atan Pindrus, "Günün sonunda Üçüncü Mabed'in oraya (Mescid-i Aksa'nın bulunduğu alan) inşa edileceğini ve Hamursuz Bayramı'ndaki kurbanlarımızdan orada yemeyi umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler ise içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor ve Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Fanatik Yahudiler, Mescid-i Aksa'yı yıkarak buraya "Üçüncü Mabed"i inşa etmek istediklerine ilişkin emellerini dillendiriyor.

Etiketler : israil mescidi aksa mabed
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX