0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2017 Cuma 14:57:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2017 Cuma 15:09:00

İtalya’nın belediye başkanından Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz’a sert tepki: Bunu bir Nazi'den beklerdim

İtalya’nın Lampedusa Belediye Başkanı Salvatore Martello, Lampedusa adasıyla ana kara arasındaki feribot seferlerinin durdurulmasını isteyen Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz’a, "Bunu bir Nazi'den beklerdim1" diyerek sert tepki gösterdi

 

AVUSTURYA ile İtalya’yı bağlayan Brenner sınır kapısı üzerinden başlayan gerginlik, Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz’un Akdeniz’de bulunan Afrika’ya en yakın İtalyan adalarına ulaşan sığınmacıların ana karaya geçmelerini sağlayan feribot seferlerinin durdurulmasına yönelik yaptığı açıklamayla yeniden tırmandı. İtalyan haber ajansı ANSA’ya konuşan Lampedusa Belediye Başkanı Martello, Kurz’a şöyle seslendi:

 

‘Böyle bir açıklamayı bir naziden beklerdim’

 

“Öyle bir açıklama ki ben bunu bir naziden beklerim, bir AB ülkesinin resmi temsilcisinden değil. Kurz, Lampedusa’nın büyüklüğünü bilmiyor ve bu adada kendini Avrupalı hisseden 6 bin kişinin yaşadığını unutuyor. Bakan Kurz’un açıklamalarından anlıyorum ki, kendisi burada göçmenlerin gelişini, hangi koşullardan kurtarılarak Lampedusa’ya geldiğini, bu ada ve sakinlerinin onları ağırlamak için ne kadar çok çabaladığını bilmiyor.”

 

‘KURZ KAMPA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYOR’

Bu arada Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pittella da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Lampedusa’yı göçmenlerin hapsedilmesine hazır bir kampa dönüştürmek istiyor. Bu, arzuladığımız Avrupa değil” dedi.

 

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX