0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00

Kaynanaya özel vatandaşlık

Ayrımcı politikalarıyla göçmenlere kan kusturan ABD Başkanı Donald Trump, eşinin ailesine kıyamadı. First Lady Melania Trump'ın anne ve babası törenle ABD vatandaşı oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump, son dönemde onayladığı yasalarla göçmenlerin ABD’ye girmesini zorlaştırmış, ülkede yaşayanlarında da vatandaş olmalarını engellemişti. Trump’ın sert tavrı, First Lady Melania Trump'ın anne ve babası söz konusu olunca yumuşadı. Melania Trump'ın Slovenya doğumlu anne ve babası Viktor Knavs (74) ve Amalija Knavs (73), New York'ta yemin ederek ABD vatandaşı oldu. 

KIZLARI SPONSOR OLMUŞ 

Çiftin avukatı, müvekillerinin daha önce kızları Melania Trump'ın sponsor olduğu yeşil kartlarla ABD'de yaşadıklarını belirtti. ABD'deki göçmenlik yasalarına göre, Melania Trump'ın anne ve babasının vatandaşlığa başvurmadan önce en az 5 yıl boyunca yeşil kartla ülkede yaşamaları gerekiyor. Viktor Knavs, Slovenya'nın Sevnica kentinde otomobil satıcılığı yapıyor, Amalija da bir tekstil fabrikasında çalışıyordu. 

KAN BAĞINA KARŞIYDI 

Melania Trump ise mankenlik yaptığı sırada 2001 yılında “olağandışı yeteneğe” sahip olanlara verilen Einstein vizesiyle ABD'ye girmiş ve 2006'da ABD vatandaşı olmuştu. Başkan Trump geçmişte aile bağları üzerinden “zincirleme” göçmenliğe karşı çıkmıştı. Trump, kan bağı yerine profesyonellere öncelik veren liyakata dayalı bir puan sisteminden yana olduğunu söylemişti.  

ASKERE ALINMAYACAKLAR 

Bu arada, ülkede göçmenlere yönelik ayrımcı politikalara bir yenisi eklendi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, göçmenlerin askere alınmalarını durdurduğunu açıkladı. Kararın, göçmenlerin askerlik bahanesiyle vatandaşlık almalarının önüne geçmek amacıyla alındığı belirtildi. Pentagon bünyesinde görev yapan binlerce göçmen askerin sözleşmelerinin de iptal edildiği belirtildi. Trump yönetimi, göçmenlerin ABD ordusundan tamamen temizleneceği yönünde çalışma başlatıldığını duyurmuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX