Kriz ilan edecekler! Hollanda'da göçmenlere önlem

Yayın Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 18:24:00

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2024 Pazar 18:24:00

Avrupa'da yükselen aşırı sağ her geçen gün daha fazla etkisini hissettiriyor. Hollanda'da göç karşıtı seferberlik başlıyor.

Eski istihbarat servisi şefi Schoof'un başbakanlığında kurulan koalisyon, önceki gün yeni hükümet programını açıkladı.

Aşırı sağcı Geert Wilders'in dışarıdan destek verdiği Hollanda hükümeti, ülke tarihinin en katı göç politikalarını ilan etti.

Hükümet, göçmen akınının önüne geçmek için 'sığınmacı krizi' ilan etmeye hazırlanıyor.

"SIĞINMACI KRİZİ" İLAN EDİLECEK

Schoof ülkemize yönelik büyük göçmen akınına daha fazla katlanamayız. Bu nedenle yakında göç ve ilticayı daha sıkı hale getirmek için birden fazla prosedürden oluşan acil bir önlem getireceğiz." dedi.

"Halkımız sığınmacı krizi yaşıyor. Bu nedenle yakında göç ve sığınma şartlarını sertleştirecek çoklu adımlar içeren acil tedbirler açıklayacağız" diye konuştu.

AB DEVRE DIŞI BIRAKILACAK

Acil durum ilan edilmesi halinde, kararname Hollanda Parlamentosu ile Avrupa Birliği'ni devre dışı bırakacak. Yabancılar Yasası'nın bir bölümü askıya alınacak. Sığınmacı kabulü büyük ölçüde azaltılacak.

Süresiz sığınma izni kaldırılacak.

SÜRESİZ OTURUM İZNİ KALKIYOR

Şu anda olduğu gibi, 5 yılı dolduran herkese süresiz oturma izni verilmeyecek. Sığınmacılar, geldikleri bölgelerde durumun normale dönmesinin ardından ülkelerine geri gönderilecek.

Aile birleşimi zorlaştırılırken, sığınmacı ancak en az 2 yıllık oturma izni, evi, sabit ve yeterli geliri olmasi halinde aile birleşimi isteyebilecek.