0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2018 Cuma 12:23:00 - Güncelleme:07 Aralık 2018 Cuma 12:42:00

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Veliaht Prens ilan edildiğinde öyle bir şey yaptı ki...

Kuzey Kore'yi 1948-1994 yılları arasında tam 46 yıl yöneten ülkenin efsane lideri Kim İl-sung, 1994 yılında hayatını kaybedince yerine oğlu Kim Jong-il yönetmeye başlamıştı. İşte Kuzey Kore liderinin pek bilinmeyen ilginç özellikleri…

Kim Jong–il üç kez evlenmişti. İlk eşi 1971'de bir oğlan doğurmuştu. Ama nedense Moskova'ya sürülerek uzaklaştırıldı. İkinci eşi ise şanssız bir kadındı. İki kızı olmuştu, oğlan doğuramayınca, o da gözden düştü. Üçüncü eşi Ko Yung-hui ise Japonya kökenli, Koreli şarkıcı ve dansçı idi ve nihayet iki oğlu ve de bir kızı oldu.

EN BÜYÜK OĞLAN ÖLDÜRÜLDÜ

En büyük oğlan olan Kim Jong-nam, 2001'e kadar babanın yerine gelecek en büyük çocuk olarak görülüyordu. Ancak 2001'de bir hata yaptı, sahte pasaportla gittiği Tokyo'daki Disneyland'i ziyaret ederken yakalandı.

Sonra Macao'da yaşamaya başlayan büyük oğlan, ülkenin rejimini, hafifçe eleştirmeye başlamıştı. Geçtiğimiz şubat ayında Malezya'da öldürüldü.

"SADECE EN KÜÇÜK OĞLAN LİDER OLABİLİR"

Üçüncü eşten olan iki erkek çocuktan büyüğü olan Kim Jong-chol 2015'te Londra'da bir Eric Clapton konserinde görüldü. Hakkında pek bir şey bilinmiyordu.
Son dakika haber: Şarkıcı Berkay ortalığı birbirine kattı! Ayakta duracak hali yoktu otomobil kullandı!  Ama Kenji Fujimoto adındaki, ailenin sushi şefi 2001'de hatıralarını yazmıştı.


Buna göre büyük oğlan, Büyük Kim tarafından biraz feminen görülmekteydi. Aşçı Fujimoto hatıralarını yazdıktan sonra da 2003'te ülkeden kaçmıştı. Hatıralarında sadece en küçük oğlanın lider olabileceğini açıklamıştı. Baba Kim de, küçük erkek çocuğundan çok memnundu (bugünkü Başkan Kim Jong Un). Küçük oğlan babasına göre, aynen arzu ettiği türden, dominant ve lider özellikli bir erkek çocuktu. Henüz 16 yaşındayken, babasının Kore Savaşı'nda liderlik yapış tarzını özetleyen bir araştırma yazmıştı.

Kim Jong Un 8 yaşına geldikten sonra ona da bir general üniforması hediye edilmişti. Bundan sonra da bütün gerçek generaller çocuğun önünde eğilmeye başladılar.

İSVİÇRE'DE OKUDU

1996-2000 arasında İsviçre'de sanki bir Kore diplomatının oğlu imiş gibi gerçek kişiliği saklanarak okutuldu. Basketbol oynuyordu ama iyi bir basketbolcu değilmiş. Ayrıca tabii bir Sony Playstation sahibi idi ve hizmetinde bir aşçı, şoför ve bir de özel bir hocası vardı. Bir sınıf arkadaşı, 2010'da makarna soğuk getirildi diye aşçıyı nasıl hırpaladığını da anlatıyor.

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a dönünce, 'Kim İl-sung' adlı Askeri Üniversite'den 2006'da mezun oldu. İki yıl sonra amcasıyla arasında kavga çıktı ve de amca uzaklaştırıldı. Söylenenlere göre amcanın 20 çocuğu vardı ve hepsi de öldürülmüştü.

Kim Jong Un gücü eline alınca 140 kadar deneyimli kişiyi de öldürtmüştü. Ülkenin nükleer gücü olmadığı takdirde kimseden saygı görmeyeceği inancı, tüm girişimlerinin arkasındaki temel ilke idi!

Kuzey Kore uzun süre telefon ve internete kapalı kalmıştı, sonra az da olsa kullanılmaya başlandı. Kim Jong Un işin başına geçtikten sonra ülkeden hiç çıkmadı. Ziyaret edenler de azdı. Basketbol yıldızı Dennis Rodman, Japon sushi şefi ve Küba ve Çin'in başkan yardımcıları!

Kim Jong Un, Kuzey Kore'nin nükleer silahı olmazsa, ülkenin elden gideceğini düşünüyor. ABD baskı yaptığı için de Guam'daki ABD üssüne saldırmak için hazırlık yaptığını sürekli vurguluyordu.

Kim Jong-un'un dedesine benzemek için estetik ameliyat yaptırdığı iddia edildi. Kim Jong-un ile hanedanın kurucusu olan dedesi Kim Il-sung arasındaki çarpıcı benzerlik Güney ve Kuzey Kore'de sözkonusu söylentilere yol açtı. Torun Kim'in ilk resmi fotoğraflarında, tıpkı dedesi gibi katlı bir gerdana, tombul yanaklara ve kenarları aşağıya doğru kıvrılan ağız yapısına sahip olduğu dikkat çekti.

Veliaht Kim ayrıca aile geleneğini bozmayarak saçlarını yanlardan kısa kestirip tepesini kabartarak geriye yatırıyor.  G. Kore basını genç Kim'in yeni görünümünün, onu halka "dedesinin bir reenkarnasyonu" gibi göstermeye yönelik planlı bir çalışma olduğunu yazdı. Kore uzmanı bir Japon profesör ise Kim'in çocukluğunda çene yapısının şimdikinden çok daha değişik olduğuna dikkat çekerek, "Değişim olağanüstü" dedi. İsviçre'de öğrenciyken çekilen bir fotoğraf dışında görüntüsü bile bilinmeyen Kim Jong-un, Komünist Parti Kongresi'nde hiç askerlik yapmadığı halde orgeneral ilan edilmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX