0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2020 Cuma 10:42:00 - Güncelleme:24 Ocak 2020 Cuma 11:41:00

Pakistan'dan S-400 savunma sistemi alan Hindistan'a gözdağı! İlk kez test etti

Hindistan ile Rusya arasında imzalanan S-400 hava savunma sistemleri anlaşması sonrası harekete geçen Pakistan, yeni nükleer yetenekli füzesi Gaznevi'yi test etti

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayşe Faruki, Hindistan'ın S-400 alımına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu alımın bölgede gereksiz bir silahlanma yarışını körükleyeceğini, ve bölgedeki istikrarı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Pakistan'ın caydırıcılığını sürekli tutmak için teknolojik kabiliyete sahip olduğunu söyleyen Faruki, balistik füze savunmasının yanıltıcı bir güvenlik hissine neden olmaması gerektiğini söyledi.

star.com.tr'de yer alan habere göre Faruki'nin açıklaması, Pakistan'ın yeni nükleer yetenekli füzesi Gaznevi'yi test ettiği gün geldi.

Pakistan Ordusu dün, 290 kilometre menzile sahip karadan karaya nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip Gaznevi (Ghaznavi) füzesinin başarıyla test edildiğini duyurdu.

Hindistan'daki Rus Büyükelçiliği Başkan Yardımcısı Roman Babuşkin'e göre Yeni Delhi, S-400'ün için ilk avans ödemesini geçtiğimiz yılın sonlarında yaptı ve teslimatların 2025 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.

Washington ise, S-400'ün NATO savunma altyapısıyla “uyumsuz” olduğunu ve F-35 için bir tehdit oluşturduğunu savunarak müttefiklerinin Rus sistemlerini almasına karşı çıkmaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu ayın başlarında bir ABD müttefiki olan Hindistan'ın, S-400 almaktan vazgeçmesi gerektiğini, aksi takdirde Türkiye gibi benzer yaptırımlarla karşılaşacağı tehdidinde bulundu.

Hindistan ise, diğer ülkelerin 'ulusal savunma konusunda alınan kararlara' karışamayacağını söylüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX