0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2017 Cuma 09:55:00 - Güncelleme:21 Nisan 2017 Cuma 10:11:00

Paris'te saldırı anını gösteren video ve saldırganın eşgali yayınlandı!

Saldırı anını gösteren kamera kayıtları ortaya çıktı. Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ise, onlarca boş mermi kovanı bulunuyor. Terör örgütü IŞİD, ünlü Champs Elysees Bulvarı'nda polislere otomatik silahla ateş açılan saldırıyı üstlenerek teröristin kimliğini duyurdu. Fransız televizyonları, saldırganın 39 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğunu izleyicilerine aktardı.

 

Fransa'nın başkenti Paris'in en ünlü bulvarı Champs Elysees'te seçimlere 58 kala gerçekleşen silahlı saldırı, yalnızca ülkeyi değil tüm dünyayı sarstı. Terör örgütü IŞİD'in kendi haber ajansından açıklama yaparak üstlendiği saldırıyı yapan isim Yusuf El Balciki. Örgüt, saldırganı 'Halife'nin askeri' olarak tanıttı.


Counter Extremism Project aldı uluslararası organizasyon, IŞİD'in sosyal medya üzerinden de Fransa’ya saldırıya başladığını aktarıyor. Euronews'in sayfalarına taşıdığı bilgiye göre, terör örgütü Fransızları kendi ülkelerine karşı saldırıya çağıran yüzlerce video yayınladı.

 

Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, gece yaptığı açıklamada saldırganın kimliğinin tespit edildiğini açıkladı. Molins, soruşturmanın selameti için şimdilik saldırganın kimliğinin ilan edilmeyeceğini bildirdi. Savcı Molins, daha önce terör taramasından geçen saldırgana saldırgana kimin yardım ettiğini araştırdıklarını söyledi.

GİZLİ SERVİSLERİ İZLEDİĞİ HALDE SALDIRI GERÇEKLEŞTİ!

Fransız polisi, ilk baskını Paris yakınlarındaki Seine-et-Marne kasabasına yaptı ve bir evi aradı. BFM kanalı, saldırganın 39 yaşında ve Fransa vatandaşı olduğunu izleyicilerine aktardı. BFM'ye göre, sabıkası bulunan ve gizli servis tarafından izlenen saldırgan, başkent yakınındaki Seine-Saint-Denis kasabasında doğdu.

Reuters: Daha önce evine baskın yapıldı

Reuters haber ajansı, polis ve gizli servisin daha önce saldırganın evine baskın yaptığını bildiriyor. Ajansa göre, saldırganın Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinden polisleri öldürmek istediğine yönelik konuşmalar yaptığı belirlendi. Reuters ayrıca, polisin Belçika'dan trenle gelen ikinci bir şüpheliyi aradığını aktardı.

Ünlü bulvara aracıyla geldi

Champs Elysees Bulvarı'na arabasıyla gelen saldırgan, aracından inip trafik ışıklarındaki polislere otomatik silahla ateş açtı ve ardından koşmaya başladı. Kaçan saldırgan bölgedeki diğer polisler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırıda bir polis öldü, bir diğeri ağır yaralandı. Fransız basını ağır yaralı polisin de öldüğünü ekrana taşıdı ancak bu bilgi henüz resmen doğrulanmış değil. Seken bir kurşun de bulvardaki turistlerden birini yaraladı.

''Müsterilerimizi bodruma saklamak zorUnda kaldık'' 

Saldırı dünyaca ünlü bulvarda büyük paniğe yol açtı, görgü tanıkları insanların korkuyla sığınacak bir yer bulmak kaçıştıklarını aktardı. Bölgede bir restoranı bulunan Choukri Chouanine, "Müşterilerimizi bodruma saklamak zorunda kaldık" diyerek yaşananları anlattı.

FRANSIZ POLİSİ HERKESİN ÜZERİNİ ARADI

Champs Elysees saldırının ardından hemen boşaltıldı, metro istasyonu kapatıldı ve gökyüzünde helikopterler uçtu. Polis sosyal medyadan yaptığı çağrılarla kimsenin bölgeye yaklaşmamasını istedi. Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda, polisin olay yeri çevresindeki Parislilerin üstünü aradığı ve bazı sivillerin ellerini kaldırarak polislere yaklaştığı görülüyor.

 

Cumhurbaşkanı François Hollande, ilk bulgulara göre saldırının terör eylemi olduğunu söyledi. Hollande, bugün acil güvenlik zirvesini toplayacak ve seçimlerde alınacak önlemler gözden geçirilecek. Saldırı sırasında, cumhurbaşkanı adayları televizyonda kozlarını paylaşıyordu. Adaylar Marine Le Pen ve François Fillon, bugünkü kampanya programlarını iptal ettiklerini açıkladı.

 

Fransa, geçtiğimiz yıllarda terör örgütü IŞİD tarafından birçok kez hedef seçildi. Başkent Paris ve tatil merkezi Nice'teki saldırılarda yüzlerce insan can verdi. Milliyet

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX