0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2019 Cuma 12:42:00 - Güncelleme:11 Ocak 2019 Cuma 13:20:00

Rusya'dan ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD’nin çekilme kararına rağmen, Suriye’de kalmak istediği izlenimi bıraktığını söyledi.

TM Dijital Haber Merkezi

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının doğru yönde atılmış bir adım olduğunu, ama karara rağmen ABD’nin Suriye’de kalmak istediği şeklinde bir izlenim bıraktığını söyledi.

Reuters’da yer alan habere göre, Mariya Zaharova Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Aralık ayında, ABD Başkanı Donald Trump, ABD birliklerinin Suriye'den çekileceğini açıkladı. Vaşington’un çekilme niyetinin yerine getirilmesinin doğru yönde bir adım olacağına inanıyoruz.” diyen Zaharova, çekilme açıklamasına rağmen, ABD’nin Suriye’de kalmak istediği yönünde bir izlenim bıraktığını ifade etti.

28 Aralık’ta Rusya’da casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan ABD vatandaşı emekli deniz piyadesi Paul Whelan hakkında da konuşan Zaharova, Paul Whelan’a karşılık ABD ile bir ajan takası olabileceğine dair medyada çıkan haberleri yalanladı ve bu konuda herhangi bir görüşmenin olmadığını söyledi. Zaharova ayrıca; Britanya, Kanada ve İrlanda konsolosluklarının kararlaştırılan bir zamanda, gözaltındaki Paul Whelan’a erişim sağlayacağını ifade etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX