0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2017 Salı 14:55:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2017 Salı 15:03:00

Rusya müdahalesi' soruşturmasının kilit ismi Flynn, susma hakkını kullanacak

ABD Başkanı Trump'ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in sessiz kalma hakkını kullanacak. Flynn'ın ayrıca, 'Rusya'nın müdahalesi' iddialarını soruşturan Senato İstihbarat Komitesi'ne istenen belgeleri vermeyeceği bildirildi.

 

Flynn'in avukatları, Senato İstihbarat Komitesi'ne gönderdikleri mektupta, istenen belgeleri vermeme kararlarına, 'halkın Flynn'e karşı artan öfkesini' gerekçe olarak gösterdi.

 

AP'nin haberine göre mektupta ayrıca, soruşturmanın başına özel bir savcı getirilmesinin 'Flynn'in işbirliği yapması için yasal olarak tehlikeli bir atmosfer yarattığı' ifadelerine yer verildi.

 

Komite, belgelerin teslim edilmesi için iki hafta önce Flynn'e bir mahkeme celbi yollamıştı.

 

ABD Başkanı Donald Trump tarafından atanan Flynn, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle görüştüğü iddialarının ardından artan baskılar nedeniyle şubat ayında istifa etmek zorunda kalmıştı.

 

ABD Adalet Bakanlığı, eski FBI başkanlarından Robert Mueller'i, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına dışarıdan özel savcı olarak getirmişti.

 

FLYNN'E YÖNELTİLEN TEK SUÇLAMA DEĞİL

Rusya'nın, ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarını hem Beyaz Saray hem de Kremlin defalarca yalanladı.

 

Bu arada Rusya ile işbirliği iddiaları Flynn'in yabancı bir hükümetle işbirliği yaptığına ilişkin kendisine yöneltilen tek suçlama değil.

 

Zira ABD'nin Fethullah Gülen'i barındırmaması gerektiğini savunan Flynn'in geçmişte Türkiye'nin çıkarına olabilecek lobi faaliyeti yürüttüğünü de iddia edilmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX