0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Mart 2017 Pazartesi 17:04:00 - Güncelleme:27 Mart 2017 Pazartesi 17:12:00

Suriyeli muhalifler Rus helikopterini düşürdü

Suriyeli muhalifler, Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kırsalında bir helikopteri ağır makineli tüfekle vurdu. Helikopterin Rusya'ya ait olduğu iddia ediliyor.

 

Suriye’de bulunan silahlı muhalif grupların en büyüklerinden olan Ahrar El Şam, Akdeniz kıyısında bulunan Lazkiye'deki Ekrad Dağı'nda bir helikopter düşürdüğünü duyurdu.

 

Helikopterin düşürüldüğü yer, dağın eteklerindeki Selma köyünün yakınları. Grubun verdiği bilgiye göre, makineli tüfek ateşiyle helikopter vuruldu.

 

Bölgedeki aktivistler helikopterin Rusya'ya ait olduğunu bildiriyor ancak bu bilgi henüz doğrulanmış değil. Helikopterin vurulduğu nokta, Hatay'ın Yayladağı ilçesine kuş uçuşu 25 kilometre mesafede bulunuyor.

 

Suriye’de Aralık 2011 yılında bu yana faaliyet gösteren Ahrar El Şam’ın 20 binden fazla üyesi olduğu tahmin ediliyor. Grup, başından beri DAEŞ ile savaşan bir muhalif yapı oldu. Eylül 2014'te DAEŞ’in Ahrar El Şam komuta toplantısını hedef alan bombalı araç saldırısında grubun kurucusu Hasan Abbud ve grubun neredeyse tüm komuta kademesi öldü.

 

Aldığı bu ağır darbeye rağmen yeniden toparlanan grup, Suriye’nin en büyük silahlı muhalif gücü olarak tanımlanıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX