0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ekim 2017 Çarşamba 14:45:00 - Güncelleme:12 Ekim 2017 Perşembe 14:38:00

Terör örgütü PKK/PYD, zalim Esed'le anlaştı: Müzakere masasına oturacaklar

Kuzey Suriye'yi işgal eden PKK/PYD'nin elebaşı Abdülkerim Umar, 6 yıldır 1 milyona yakın masumu öldüren çocuk katili Esed'le müzakere masasına oturmayı kabul ettiğini açıkladı.

Sputnik'e verdiği demeçte, DEAŞ'la mücadele sona erdikten sonra Suriyeli Kürtlerle özerklik konusunu istişare etmeye hazır olduklarını belirten Esed rejimi Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sözlerine yanıt veren Umar, "Bu açıklamaları olumlu ve gecikmiş buluyoruz. Bu adım, bir temel teşkil edebilir. Ülkedeki krizin çözüme kavuşturulması konusunda Şam'la diyaloğa açığız" dedi.

'ŞAM, SURİYE'NİN GELECEĞİNİ KONUŞMAYA HAZIR DEĞİLDİ'

Daha önce Rusya'nın aracılığıyla Şam'la birkaç görüşme yaptıklarını ancak o dönemlerde Şam'ın ülkenin geleceğini istişare etmeye hazır olmadığını kaydeden Umar, "Uluslararası garanti sunulması ve Rusya'nın aracılık yapması halinde müzakereleri sürdürmeye ve sonlandırmaya hazırız" diye konuştu.

'KÜRT SORUNU, YENİ SURİYE İNŞA EDİLEREK ÇÖZÜLEBİLİR'

Öte yandan Suriye'deki tarihi Kürt sorununun Suriye krizinin kapsamlı çözümü çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Umar şöyle devam etti: "Kürt sorunu, tüm bileşenleriyle birlikte yeni Suriye inşa edilmesi yoluyla çözülebilir."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX