0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:25 Nisan 2019 Perşembe 08:00:00

Çamur yağmuru

Kuzey Afrika’dan gelen toz bulutları nedeniyle İstanbul'a çamur yağdı. Sabah uyandıklarında her tarafın tozla kaplı olduğunu gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, araç sahipleri oto yıkamacılara akın etti. 

Kent genelinde, önceki gece saatlerinde yağmurla birlikte çamur yağdı. Sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar, araçlarının çamurla kaplandığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Bazı vatandaşlar araçlarını kendi imkanlarıyla temizlerken kimisi oto yıkamacıların yolunu tuttu. 

HER TARAF KAHVERENGİYDİ 

Sabah uyandığında her tarafın kahverengine büründüğünü belirten Nazlı Görmez isimli vatandaş ''Camdan baktım her taraf kahverengiydi. Penceremin önünde tozlar birikmişti. Başta ne olduğunu anlamadım ama sonra nedeninin toz taşınımı olduğunu öğrendim'' dedi. Araçlarını temizletmek isteyenler ise sabahın erken saatlerinden itibaren oto yıkamacıların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

DAKİKALARCA SIRA BEKLEDİLER 

Yıkamacıların zaman zaman talebe yetişemediği gözlendi. Otomobilini yıkatmak için oto yıkamacıya giden  Kayhan Çınar isimli vatandaş “Daha dün yıkatmıştım, sabah kalktım çamur yağmış. Bazı yerlerde yıkamacı bulamadık. Kuyruk vardı, sıra bekledik sonra burayı bulduk “ diye konuştu. Aracını yıkamaya getiren başka bir vatandaş, “Çamur yağdı, arabamız berbat oldu. Kuzey Afrika’dan geldiğini söylüyorlar” dedi. Bir başka vatandaş ise, “Sabah kalktığımız da arabanın üstü leş gibiydi. Hemen yıkamaya geldim, temizleteceğiz. Tüm araçlar aynı şekilde sanki toprak yağmış gibi” ifadelerini kullandı. 

TALEBE YETİŞEMEDİLER 

Yoğunluktan memnun olduğunu anlatan oto yıkamacı Nazım Bayram da “Normalde bu kadar yoğun olmazdı çamur yağdığı için bir yoğunluk var.  Eskisi gibi pek iş olmuyor bu yoğunluğu çamura borçluyuz. Zaman zaman talebe yetişemiyoruz’’ dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX