0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mart 2019 Cuma 07:03:00 - Güncelleme:15 Mart 2019 Cuma 14:28:00

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik silahlı saldırıda ölü sayısı 49'a ulaştı, 48 kişi de yaralandı

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında düzenlenen terör saldırısında en az 49 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken 48 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch’ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye kimliği belirsiz kişiler tarafından cuma namazı esnasında saldırı gerçekleştirildi.

Batı basını 'terör saldırısı' diyemedi

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen terör saldırısında 49 kişi şehit oldu. Yeni Zelanda hükümeti olayı terör saldırısı olarak nitelerken Avrupa basını korkunç katliamı sadece 'silahlı saldırı' olarak niteledi.

Başkan Erdoğan: Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Yeni Zelanda'daki terör saldırısına sert tepki - TIKLAYIN

Yeni Zelanda polisi, saldırıların ardından 3’ü erkek biri kadın 4 kişinin yakaladığını, saldırıda 49 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

new zealand

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, bugünü “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” olarak tanımlarken, üst düzey hükûmet yetkililerin kriz toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

Yeni Zelanda'daki saldırgan Sırp kasabını öven şarkı dinlemiş - Video- TIKLAYIN

Gerçekleşen saldırının ardından resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Yeni Zelanda Polis Teşkilatı, “Christchurch’deki bütün okullar kapatıldı. Güvenlik sağlanana kadar ülkedeki bütün camilerin de kapılarını kapatmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'da iki camiye silahlı saldırı

Dört kişinin gözaltına alındığını açıklayan polis teşkilatı, gözaltına alınanların üçünün erkek, birinin kadın olduğunu bildirdi.

Facebook: Cami saldırganın hesabı kapatıldı, saldırıya ilişkin görüntü kaldırıldı - TIKLAYIN

Camide bulunan kişilerden biri, CNN kanalına yaptığı açıklamada, silahlı saldırganın 10-15 dakika boyunca insanları hedef alarak ateş ettiğini söyledi.

Christchurch’te yerel saatle 13.40’ta gerçekleşen saldırının hemen ardından, Linwood kentindeki bir camiden de silah sesleri duyulduğu aktarıldı.

SALDIRGAN BÖYLE GELDİ

Saldırgana ait olduğu iddia edilen, saldırganın arabayla camiye gitme anı ve taşıdığı silahları gösteren görüntü yayınlandı. 

FACEBOOK VİDEOYU KALDIRDI

Facebook’tan yapılan açıklamada, gerçekleştirdiği katliamı Facebook üzerinden canlı yayınlayan saldırganın hem videosunun yayından kaldırıldığı hem de Facebook hesabının kapatıldığı açıklandı.

TERÖRİSTİN YAKALANMA ANI

Yeni Zelanda'da camiye saldıran teröristin yakalanma anı ortaya çıktı.

TÜRKİYE'DEN İLK TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: İslamofobik söylemlerin sapık ve canice bir ideolojiye dönüştüğünü defalarca gördük. Dünya artık İslamofobik faşist terörizme dur demelidir.

Yeni Zelanda'da camiye saldıran teröristin yakalanma anı ortaya çıktı - Video- TIKLAYIN

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI: 40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yeni Zelanda Christchurch’te Nur Camine yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişi hunharca katledildi. Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

BAŞKAN ERDOĞA'DAN AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan: Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyorum. hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum

Avustralya senatörü Fraser Anning'ten Christchurch saldırısıyla ilgili skandal açıklama: Saldırı Müslümanları suçsuz yapmaz- TIKLAYIN

BANGLADEŞ KRİKET MİLLİ TAKIMI DA ORADAYDI

BANGLADEŞ KRİKET MİLLİ TAKIMI DA ORADAYDI

Cuma Namazı için camiye giden Bangladeş Kriket Milli Takımı'nın da saldırı sırasında olay yerinde olduğu belirtilirken, takımın kondisyon antrenörü Mario Vallavarayen, oyuncuların saldırı sırasından otobüste olduğunu ve araç yanaşmaya çalıştığı sırada saldırı olduğunu söyledi.

"Yeni Zelanda'daki saldırıda iki Türk yaralı"

Yeni Zelanda'daki saldırıda ölenler arasında Türk var mı?- TIKLAYIN



Avustralya senatörü Christchurch saldırısıyla ilgili skandal açıklama

40 Müslüman'ı katleden, Brenton Tarrant kimdir?
 Cami katliamını gerçekleştiren terörist Türkleri de hedef almış
Terörist, cami katliamını canlı yayınladı

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX