0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:49:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:50:00

Yine FETÖ okulu yine cinsel taciz

ABD’nin Florida eyaletindeki FETÖ bağlantılı bir okulda çalışan ofis asistanı, öğrencilerden uygunsuz fotoğraf istediği ortaya çıkınca gözaltına alındı.

ABD’de çeşitli yolsuzluk iddiaları nedeniyle Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) radarına giren FETÖ bağlantılı okullar, cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Florida eyaletinde FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Orlanda Bilim Sözleşmeli Okulu adlı okulda ofis asistanı olarak yapan 19 yaşındaki Jaelen Alexander, “görevini öğrencilerden kendisine uygunsuz fotoğraf göndermelerini istemek için kullandığı” gerekçesiyle çarşamba günü gözaltına alındı. Öğrencilere fotoğraf karşılığı para ve yemek gibi vaatlerde bulunmakla suçlanan Alexander’ın çocukları, derslerden kovmakla da tehdit ettiği kaydedildi. 

OKULDAN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMA 

Soruşturma raporunda Alexander’a yönelik soruşturmanın 29 Nisan’da başladığı ve görevinden istifa ettiği belirtildi. Okul yönetimi ise çalışanın mart ayında işine son verildiğini savundu.

SON 3 AYDA ÜÇÜNCÜ VAKA

FETÖ’nün ABD’deki sözleşmeli okullarından New Jersey’deki “Paterson Sanat ve Bilim Sözleşmeli Okulu” müdürüne, “cinsel taciz” suçlamasıyla son 3 ayda 2 kadın çalışan tarafından dava açılmıştı. Mart ayında J.R, önceki gün de B.B isimli kadın çalışanlar, okulun Danny Necimo adını kullanan Doğan Necimoğlu isimli müdürüne defalarca tekrarlanan cinsel tacizler nedeniyle dava açtı. B.B.’nin Necimo’nun 23 Haziran 2017’de istifa etmek zorunda kaldığı da öğrenilmişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX