0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2019 Cuma 08:41:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2019 Cuma 08:42:00

Biyosistem Mühendisliği başarı sıralaması belli mi? Biyosistem Mühendisliği taban tavan puanları açıklandı mı?

Heyecanla beklenen YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi de gözler tercih dönemine çevrildi. Milyonlarca öğrenci ve velinin beklediği sonuçlar 17 Temmuz 2019 gece yarısı saat 01:20'de açıklandı. Şimdi ise tercihler hakkında internet araştırmaları yapılıyor. En iyi üniversiteyi ve bölümü tercih etmek isteyenler yeni bölümleri de araştırıyorlar. Biyosistem Mühendisliği taban tavan puanları belli mi? Biyosistem Mühendisliği nedir, ne iş yapar? sorularının yanıtları güncel olarak araştırılıyor. Biyosistem Mühendisliği taban tavan puanları ve sıralaması hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor.

Biyosistem Mühendisliği taban tavan puanları belli mi? Biyosistem Mühendisliği nedir, ne iş yapar? sorularının yanıtları öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Büyük bir heyecanla beklenen YKS sonuçları 17 Temmuz 2019 gece yarısı saat 01:20'de açıklandı.  Sonuçlarını öğrenen öğrenciler şimdilerde ise tercihler hakkında internet araştırması yapmaya başladılar. En iyi üniversiteyi ve bölümü tercih etmek isteyen binlerce öğrenci yeni bölümleri de merak ediyorlar. Biyosistem Mühendisliği hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler... 

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ TABAN TAVAN PUANLARI BELLİ Mİ? 
Ebelik taban puanları 2019 YKS tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından belli oldu. 

2019 YKS PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ 

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ NEDİR, NE İŞ YAPAR?
Biyosistem mühendisliği, mühendislik bilimi ve tasarımının biyoloji, çevre ve tarım bilimleriyle bütünleştirildiği bir mühendislik disiplinidir.

Biyosistem mühendisi bir sistem mühendisidir. Sistem mühendisi, doğa ve insan tarafından gerçekleştirilmiş sistemlerin analizi, tasarımı ve değerlendirilmesiyle uğraşır. Biyosistem mühendisi, biyolojik tabanlı sistemler üzerine eğitim görür ve bu eğitim ekipmanlar (alet ve makineler), malzemeler, süreçler ve insan boyutu üzerine kuruludur.

Biyosistem Mühendisliği Lisans Programında eğitimini tamamlamış bir mühendis aşağıdaki konularda yetki sahibi olabilmektedir ve bu yetki gerek bireysel gerekse kurumsal çalışma biçimlerinde kullanılabilmektedir:

Tarım ve gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar olan süreçler için gerekli makine ve tesislerin tasarımı, projelenmesi, yapımı ve işletilmesi. 

Tarımsal üretim amacıyla kullanılan her türlü yapı, hayvan barınakları ve seraların projelendirilmesi ve işletilmesi.

Tarımla ilgili enerji kaynaklarının (Güneş, Rüzgâr ve biyogaz) projelendirilmesi Tarımsal sulama sistemlerinin projelendirilmesi ve işletilmesi

Drenaj ve toprak ıslahı çalışmalarının gerçekleştirilmesi

Göletler ve Sulama kanallarının projelendirilmesi

Arazi tesviyesi ve arazi toplulaştırma projelerinin yapılması

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX