0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Ekim 2019 Cumartesi 10:32:00 - Güncelleme:07 Ekim 2019 Pazartesi 11:20:00

2019 DGS ek tercih ödeme ne kadar?

DGS ek tercih dönemi, iki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak isteyen öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Adayların tercihlerini tercih dönemi içerisinde sistem üzerinden yapmaları gerekiyor. Peki, 2019 DGS ek tercih ödeme ne kadar? yanıtı haberimizde..

DGS ek tercihler ne zaman sona eriyor? 2019 DGS ek tercih ödeme ne kadar? soruları arama motorlarında yoğun olarak araştırılan konular arasında yer alıyor. DGS ek tercih dönemi, iki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak isteyen öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. 2019-DGS Ek Yerleştirme tercihleri, 1 Ekim 2019 tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapabilecek. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak. DGS ek tercihleri ile ilgili merak edilen detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor.

DGS EK TERCİHLER NE ZAMAN BİTİYOR?

2019-DGS Ek Yerleştirme tercihleri, 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacak.

DGS EK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

DGS EK TERCİH ÖDEME NASIL YAPILIR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 8 Ekim 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmaz. ÖSYM bu bilgilerin doğruluğunu ilgili kurumlardan teyit edecektir. Bu bilgisi ilgili kurumlarca onaylanmayan adayların tercihleri sistemden silinecek, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX