0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 13:56:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 14:43:00

Mızrak çuvala sığmıyor: CHP ve İP saklasa da Demirtaş her şeyi itiraf etti!

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, yerel seçimler öncesi artık İP, CHP ve SP ile kurduğu ittifakı gizlemiyor. CHP ve İP’in gizlemeye çalıştığı ittifak artık alenen ortada. Son açıklama, tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’tan geldi.

TM Dijital Haber Merkezi

31 Mart yerel seçimlerine giden yolda artık son düzlüğe girilirken, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, artık CHP, İP ve SP ile kurduğu ittifakı gizleme ihtiyacı duymuyor. İlgili partilerin çeşitli düzeylerinden yapılan açıklamalarla alenen gözler önüne serilen ittifaka ilişkin son açıklama, Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin tabanını CHP ve İP’e oy atmaya çağırdı. HDP tabanına “oy kullanma” çağrısında bulunan Demirtaş, “CHP ve İYİ Parti'ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz.” dedi.

İttifakı açık açık itiraf eden Demirtaş, “Azıcık hatırım varsa gerekirse bağrınıza taş basın, ama oyunuzu kullanın. Biz partililerimizden aday çıkarmadığımız yerlerde CHP veya İYİ Parti’ye severek veya gönülden oy vermelerini beklemiyoruz. Bu gerçekçi de değildir. Ama bazen bir tek oy, birçok mesaj içerir. İşte sizin oyunuz ‘çok mesajlı bir güce’ sahip, stratejik bir oydur.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, “Bizi tarihin çöp sepetine göndermek için Batı’da CHP ve İYİ Parti’ye rağmen onların adaylarını destekleyeceğiz ve iktidarınızı sallayacağız.” dedi.

SOSYAL MEDYADA REKORLAR KIRAN VİDEO

Sosyal medyada ise gizlenmeye çalışılan ittifaka ve firari FETÖ’cülerin seçim öncesi inlerinden çıkıp oy çağrıları yapmasına büyük tepki var. Bu duruma karşı sosyal medyada paylaşılan bir video ise hızla yayılıyor. İşte o video:

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX