0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

'Üniversiteler yerel kalkınmaya destek olsun'

Ağrı'da incelemelerde bulunan Başkan Yardımcısı Oktay, üniversitelerin sadece kamudan aldığı bütçeyle yaşayan bir yapı olmaması gerektiğini söyledi. 

Ağrı ziyaretinin ikinci gününde bölgedeki üniversitelerin rektörleriyle bir araya gelen Fuat Oktay, “Üniversite dediğimiz şey sadece kamudan aldığı bütçeyle yaşayan, sadece onunla bir şeyler üretebilen bir yapı asla değildir ve olmamalıdır. Proje üreten ve bununla ilgili finansman desteği alabilen bir yapı olmalı üniversiteler” dedi. 

ULUSLARARASI REKABET 

Şu an 206 olan üniversite sayısının daha da artabileceğini ifade eden Oktay, “Artık biz nitelik istiyoruz. Öğrencimizde, öğretim üyemizde, üniversitemizde kalite istiyoruz. Kendi içimizde birbirimizle olan mukayese boyutunda değil, gerçekten uluslararası boyutta bir kalite, rekabet istiyoruz. Uluslararası alana gittiğimizde alnımız açık, dimdik durup, 'benim a, b, c üniversitem senin üniversitenle rekabet edebilecek boyuttadır' diyebilmemiz lazım” değerlendirmesinde bulundu. Başkan Yardımcısı Oktay, her gün parametrelerin değiştiği, risklerin tavan yaptığı bir coğrafyada yaşandığına dikkati çekti. 

DUYARLI OLMALISINIZ 

Böyle bir ortamda üniversitelerin daha canlı, duyarlı, toplumsal konulara ve bölgesel konulara ilgi göstermesi gerektiğini anlatan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “En önemli beklentimiz, ilk 100'de üniversite istiyoruz. Biz ilk 100'de olmak zorundayız. Tabii burada bütçe konusu ön plana çıkacaktır. Herhangi bir ilin gelişmesi sadece ve sadece o ilin kamudan aldığı payla olamaz, mümkün değildir. Kendi kaderinizi kendi elinize almak durumundasınız. Üniversitelerin şehirleriyle bütünleşmeleri, şehrin sorunlarıyla ilgilenmeleri, şehir ve bölgenin kalkınmasına dönük çözümler üretmeleri, ufkumuzu açacak ana alanlardan biri olacak.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX