0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Haziran 2018 Perşembe 11:03:00 - Güncelleme:07 Haziran 2018 Perşembe 11:07:00

İstanbul'da yaz tatilinde 41 yeni okul eğitime kazandırılacak

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, "23 tanesi yatırım programımızdan olmak üzere 41 okulumuz eylül ayında bitmiş olacak. 41 okulda bin 56 derslik olacak. Büyük bakım ve onarımlarımızı yoğunlukla yazın yapıyoruz. Bunları yapacağız. Bu yıl İstanbul için ayrılan bütçede biraz düşüş oldu ama biz geçen sene ve önceki sene büyük oranda bakım onarımları gerçekleştirmiştik. Bu bütçenin bize yeterli olacağını düşünüyoruz. 2016-2015 eğitim öğretim yılında 325, geçen yıl da 275 okulumuzda büyük bakım oranım yapmıştık. Bu yıl da 200'e yakın okulda bakım onarım yapacağız." dedi.

Yelkenci AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da 2 milyon 742 bin öğrencinin 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini cuma günü tamamlayacağını anlattı. Yarın 162 bin öğretmenin de uzun bir maratonun ardından tatile gireceğini ifade eden Yelkenci, "2017-2018 eğitim öğretim yılında çalışmalarımızı planladığımız şekilde tamamladık. Eğitim öğretim rutin şekilde işledi hem de projelerimiz sağlıklı şekilde tamamlandı. 2. yarı yılda özellikle İstanbul Öğretmen Akademileri, Harezmi Eğitim Modeli, Sözlük Özgürlüktür projelerimiz büyüyerek devam etti. Bunun yanında ihmal ve istismara karşı eğitimle ilgili bir çalışma yürütüyoruz, bir eğitim şekillendiriyoruz." diye konuştu.

Yelkenci, siber güvenlik eğitimine de önem verdiklerini vurgulayarak, Siber Güvenlik ve Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı Çalıştayları düzenlediklerini, bu çalıştaylardan çıkan sonuçlardan biri olarak da Türkiye'de ilk defa Liseler Arası Bayrağı Yakala (CTF-Capture The Flag) yarışması yaptıklarını hatırlattı. Teknolojinin getirdiği faydaların yanı sıra onun tehditlerini de öngörebilecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Yelkenci, şöyle devam etti:

"Teknolojiyi bütünüyle öngörebilmek noktasında siber güvenlik ile ilgili bir eğitim paketi oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ortaklaşa. Liseler Arası Bayrağı Yakala (CTF-Capture The Flag) yarışması lise seviyesinde ilk defa uygulandı. Geçtiğimiz yakın dönemde siber saldırılar altında kaldık. Siber saldırılara karşı tedbirler alabilmek için öğrencilerimizi teknolojiyi kullanırken, teknolojinin getirdiği sıkıntılarla baş edebilecek şekilde eğitmeye çalışıyoruz." 

"Merkezi sınav 25 Haziran'da açıklanacak"

Yelkenci, 2. yarı yılın sınav gündemiyle geçtiğini dile getirerek, "İstanbul'da sınavla öğrenci alacak orta öğretim kurumlarına kaydolacak öğrencileri belirlemek için yapılacak sınava 178 bin 921 öğrenci başvurmuştu. Bu sınav kararı alındıktan sonra yaptırdığımız bir anket vardı, 'sınava girmeyi düşünüyorum' diyenlerin oranı yüzde 85'ti. Türkiye genelinde de bu orana yakın bir öğrenci sınava girdi. Sınavlar, sorunsuz bir şekilde tamamlandı. 25 Haziran'da da sonuçları açıklanacak. Ondan sonra da yerleştirme maratonu başlayacak." ifadelerini kullandı.

Yerleştirme dönemi için de hazırlıklara başladıklarını anlatan Yelkenci, dönüşümü yapılacak okulların belirlendiğini, tercihler alınarak yerleştirme yapılacağını söyledi. Yelkenci, İstanbul'da orta öğretime devam eden örencilerin yüzde 11,37'sinin sınavla öğrenci alan okullara yerleştirileceğini ifade etti. Üniversite sınav sisteminin de değiştiğini anımsatan Yelkenci, "Dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra okullarda da destekleme ve takviye kursları yapılmaya başlandı. Okullarımızda da öğrencilerimizin sınava hazırlık noktasında düzenlenmiş, planlanmış kurslarla öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de kendi hedeflerini belirlemiş ve hazırlanıyorlar." dedi. - Tekli eğitim İstanbul'da tekli eğitime geçebilmek için 9 bin 500 dersliğe daha ihtiyaç olduğunu dile getiren Yelkenci, sözlerini şöyle tamamladı:

"23 tanesi yatırım programımızdan olmak üzere 41 okulumuz eylül ayında bitmiş olacak. 41 okulda bin 56 derslik olacak. İstanbul'a da eylül döneminde öğretmen ataması bekliyoruz. Büyük bakım ve onarımlarımızı yoğunlukla yazın yapıyoruz. Bunları yapacağız. Bu yıl İstanbul için ayrılan bütçede biraz düşüş oldu ama biz geçen sene ve önceki sene büyük oranda bakım onarımları gerçekleştirmiştik. Bu bütçenin bize yeterli olacağını düşünüyoruz. 2016-2015 eğitim öğretim yılında 325, geçen yıl da 275 okulumuzda büyük bakım oranım yapmıştık. Bu yıl da 200'e yakın okulda bakım onarım yapacağız."

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX