0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2019 Salı 17:40:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 10:27:00

KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

28 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen KPSS ÖABT sınavına giren adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar arama motorlarında "KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT puanları nasıl hesaplanacak?" sorularının yanıtını araştırıyor. KPSS ÖABT sınavına giren adaylar 31 Temmuz'da 2019-ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarının yüzde 10'luk kısmını görme şansına sahip olmuştu.

28 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen KPSS ÖABT sınavına giren adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar arama motorlarında "KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS ÖABT puanları nasıl hesaplanacak?" sorularının yanıtını araştırıyor. KPSS ÖABT sınavına giren adaylar 31 Temmuz'da 2019-ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarının yüzde 10'luk kısmını görme şansına sahip olmuştu. Açıklanan cevap anahtarları doğrultusunda daha da heyecanlanan adaylar ÖABT sınav sonuçlarının açıklanmasını istiyor. Peki, KPSS ÖABT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ÖABT PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır. 

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır. 

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX