0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Aralık 2019 Salı 09:41:00 - Güncelleme:05 Aralık 2019 Perşembe 13:42:00

MEB örnek sorular LGS yayında!

Eğitim öğretim dönemi sonunda sınava girecek öğrenciler her ay yayınlanacak örnek soruları heyecanla bekliyor. 8. sınıfa giden öğrenciler LGS sınavı için örnek sorular çözmeye başladılar. MEB Kasım LGS ayı örnek sorularını geçtiğimiz günlerde yayınlandı. MEB örnek sorular LGS haberimizde yer alıyor.

LGS Kasım ayı örnek soruları yayında arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılıyor. MEB LGS sınavına girecek öğrencilere yardımcı olması adına her ay örnek sorular yayınlamaya bu sene de devam ediyor. MEB'in geçtiğimiz günlerde sayısal ve sözel bölümler için yayınladığı LGS Kasım ayı örnek soruları haberimizde yer alıyor.

MEB LGS KASIM AYI SAYISAL ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ.
 

MEB LGS KASIM AYI SÖZEL ÖRNEK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ.

LGS 2020 NE ZAMAN?

LGS sınav tarihi 07 Haziran 2020 olarak açıklandı. Ancak LGS başvuru tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açılama gelmedi. Merkezi Sınav ile ilgili tüm detaylar https://www.meb.gov.tr internet adresinde edilecek. Sınav takvimi Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde duyurulacak.

LGS SORU DAĞILIMI VE SINAV SÜRESİ

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX