0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Eylül 2019 Salı 09:27:00 - Güncelleme:18 Eylül 2019 Çarşamba 09:51:00

YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih sonuçları nereden öğrenilecek? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Ek tercih yapan adaylar, yüksek öğretim kurumlarının çoğunun bu hafta eğitim öğretim hayatına başlamasıyla sonuçların açıklanmasını istiyor.

YKS ek tercih sonuçlarında geri sayım devam ediyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercihlerini yaptı. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenci adayları da bir üniversiteye kayıt yaptırıp yatıramayacağını öğrenmek istiyor. YKS ek tercihler ne zaman açıklanacak? Üniversite ek tercih sonuçları nereden sorgulanır? sorularının yanıtı yoğun bir şekilde araştırılıyor. Üniversite ek tercih sonuçları ile ilgili son dakika gelişmeleri haberimiz içerisinde yer alıyor.

EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS ek tercih sonuçları henüz açıklanmadı. YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman erişime açılacağı da belli değil. Ancak bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

Dolayısı ile bu hafta içinde YKS ek tercih sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX