0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:24 Ocak 2020 Cuma 08:00:00

Veliefendi'de Japon jokey

Bu ay başında Türkiye'ye gelen Satoshi Yonekura, Veliefendi’deki ilk koşusuna Cerensel isimli atla çıktı.

İstanbul’daki ilk yarışında 6’ncı olan Yonekura, Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek Bakırköy'de otelde kaldığını yakında İstanbul’a yerleşeceğini söyledi. Yonekura'nın gelişi, Veliefendi’de  “Nereden çıktı bu Japon?” sorularının gündeme gelmesine neden oldu.  

Yonekura’nın yarıştığı safkan Cerensel’in sahibi Metin Işıksel “Konfeksiyon makineleri ithal eden bir işadamıyım. Sürekli Japonya’ya gidip, geliyorum. Türkiye’ye at binmeye gelmiş, tanıştık. Ata bindirdim, beğendim. Zaten usta jokey. Koştuğumuz sürece biner”  dedi.

Uzun yıllar sonra Veliefendi Hipodromu'ndaki yarışlara ilk kez bir Japon jokey katıldı. Japon Satoshi Yonekura’nın hedefi, Gazi Koşusu'na katılmak.

Japonya’da Ulusal Yarışçılık Birliği (NAR) lisansı bulunan Yonekura, ülkesi dışında, Güney Kore ve Singapur'da da at bindiğini belirterek, "1700 koşuda galibiyete ulaştım " diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX